Vije-sti

Nvmeri i Zarkoff 15. rujna dolaze u Klub.

Nvmeri i Zarkoff 15. rujna dolaze u Klub.

[caption id="attachment_3279" align="aligncenter" width="547"]NVMERI © Radek Brousil NVMERI © Radek Brousil[/caption]

Slovački trio Nvmeri i sisački producent Zarkoff nastupit će u ponedjeljak, 15. rujna u zagrebačkom Klub.-u u Hatzovoj.

Indie-pop trio iz Bratislave, NVMERI, premijerno nastupa pred zagrebačkom publikom u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju svoj prvi album “Nvmeri”, objavljen 2013. godine te ujedno i nominiran za najbolji alternativni album na ovogodišnjem slovačkom “Radio Head Awards”.

Album su obilježile zarazne melodije u kojima se vidi utjecaj skandinavskog i brooklynškog indie popa, mješajući pritom nepredvidljivost i veličanstvenost pop glazbe 70-ih, koju obogaćuju bučnim synth bitovima s kraja 80-ih uz malu dozu techna. Ili kako bi oni to nazvali – “Math-pop”.

“Uniques” je bio naziv njihovog prethodnog projekta koji je ovu trojku izbacio u sam vrh slovačke alternativne scene. "From The Dust", njihov prvi LP, je osvojio nagradu za najbolji slovački alternativni album 2010. godine na “Radio Head Awards”. Nastupali su ne samo na svim važnijim slovačkim festivalima, kao što su Pohoda, Wilsonic i Grape, već su svoj stil predstavljali i na festivalima poput Eurosonic Noorderslag u Nizozemskoj, Waves u Beču, Rock For People u Češkoj te po raznim klubovima u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Austriji i Češkoj. To sve je bilo dovoljno da impresioniraju berlinsku diskografsku kuću "Pale Music" koja 2011. godine izdaje njihov album za njemačko tržište.

Nakon što su nekoliko godina djelovali pod imenom Uniques, u ožujku 2013. bend neočekivano mijenja svoj vizualni identitet, ali ime u NVMERI, no energija i kvaliteta koju su postigli se samo nastavila razvijati u sve poznatiji indie pop bend.

[caption id="attachment_3280" align="alignleft" width="300"]Zarkoff (izvor: Facebook) Zarkoff (izvor: Facebook)[/caption]

Zakroff, synthpop projekt sisačkog glazbenika pravim imenom Saša Rajković, upriličiti će ovu večer live nastup i DJ set. Osim po ovom solo projektu, poznat je i kao član grupa Sumerian Fleet i Florence Foster Fan Club (FFFC), a u zadnje vrijeme vrlo aktivan po pitanju izdanja i projekata vezanih za Sensorium studio. Zarkoff nakon ljeta kreće s nastupima uživo, solo, ali i s grupom Sumerian Fleet. Nedavno je objavio LP s Popsimonovom na talijanskom labelu J.A.M. Traxx i split EP „Pannonia Noir“ s Honored Matres za njujorškog izdavača Kraftjerkz. Uživo izvodi i stariji i novi materijal, stilski varirajući između klupske glazbe i synth popa.


Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 20kn, dok će na dan koncerta cijena ulaznica biti 30kn.   Kupiti se mogu na službenim prodajnim mjestima: Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1) Aquarius CD shop, Varšavska 13 Dirty Old Shop, Tratinska 18 Entrio – www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni