Vije-sti

Novi spot za pjesmu “suton” zagrebačkog benda Mika Male

Novi spot za pjesmu “suton” zagrebačkog benda Mika Male

Novi singl zagrebačkog indie art folk benda Mika Male pjesma je ”Suton”. S aktualnog albuma ”Gdje se sastaju luđaci” već su predstavljene pjesme ”Bijeg”, ”Sepija” i ”Ostani gdje jesi i smiri se”.

 

Kao i ostalih pjesama, i ove je autor Orlan Tus, a u ”Sutonu” progovara o umiranju jedne ljubavi kroz posebne pjesničke slike koje su sada već njegov prepoznatljiv potpis. Iznimna poetika sa sobom nosi i kompleksne glazbene aranžmane koji su odlika ovog peteročlanog alternativnog rock sastava.

Album „Gdje se sastaju luđaci“ prožima neupitni dodir zajedništva. On je prisutan u svakoj od 12 pjesama albuma bile one lepršave, brze, sjetne ili romantične, melankolično-refleksivne ili pogonjene dramatičnim narativom. Stilski raznoliki, posvećeni isključivo pjesmi te glazbi i stihovima koju ona prenosi, Mika Male se i s ovim albumom potvrđuju kao bend bez suvremenika s kojim bi ih se dalo lako usporediti.

Istovremeno ozbiljan, razigran i poetičan „Gdje se sastaju luđaci“ je album koji ni u jednom trenutku ne podcjenjuje slušatelja, već ga svakom svojom notom poziva na razgovor i otkrivanje novih glazbenih svjetova.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni