Vije-sti

Novi spot benda Luxus Lord – “Sjene”

Novi spot benda Luxus Lord – “Sjene”

Nakon objavljivanja dvostrukog debitantskog albuma Inkartani / Jutro nije bajka te njegove odlične promocije u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, beskompromisni korčulansko – zagrebački progresivni garage rock sastav Luxus Lord predstavlja videospot “Sjene”.

Pomalo artistički spot je snimio, montirao i režirao već dobro poznati redatelj Branko Pašić Bane uz asistenciju Vande Volić, a plesala je i glumila Ana-Marija Topolčić.

Singl “Sjene” je pomalo netipična pjesma “Luxus Lorda”, lijepa rock balada koja govori o umornoj i iscrpljenoj ljubavi koja je odavno prošla, a koje se prisjećamo, ali ne osjećamo ništa osim mamurluka, kao poslije neprospavane, pijane noći…  Vidimo samo minijaturno sitne fragmente, koji u nama izazivaju sjetu i melankoliju.

Autor teksta i glazbe je Dalibor Farčić, aranžmane je radio cijeli Luxus Lord, glazbenu produkciju potpisuje Vedran Kovačić – Beli, a dizajn naslovnice je djelo fotografa DennyBoy Gjuračeka (DB.photography) te programskih vještina Karla Haltricha.

Činjenicu da je Luxus Lord prilično nekonvencionalan bend potvrđuju njihovi  prethodni singlovi i videospotovi “Hram otrova” i “Jutro nije bajka” (u trajanju osam minuta i pedeset sekundi), a uz to se Luxus Lord odlučio i na zanimljiv potez – u vrijeme kad većina izvođača “lansira” singl za singlom, oni su objavili dvostruki debitantski album!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni