Vije-sti

Novi singl sarajevskog benda Rock Redukcija feat. Zlatan Karic & Helem Nejse

Novi singl sarajevskog benda Rock Redukcija feat. Zlatan Karic & Helem Nejse

Sarajevski bend Rock Redukcija uz vokalnu podršku Zlatana Karića i grupe Helem Nejse pokušaće osvojiti publiku novom pjesmom koja ima specifičan naziv “Ma dobro je”.

Pjesma “Dobro je, može i gore”, četvrta po redu, koju nam je Rock Redukcija pripremila, predstavlja i muzičko i tekstualno osvježenje na domaćoj sceni, ali i svojevrsni bunt prema situaciji i vrijednostima koje nam nameće današnje društvo. Iz skoro svih stihova proizilazi nezadovoljstvo trenutnim stanjem na koje svako, ko je normalan, nije imun. Pjesma se bavi i najvećim pitanjem današnjice – ostati ili otići.

Autori su odlučili da pjesma ugleda svjetlost dana, i prije nego što je bilo planirano,  kako bi se ljudi zabavili u izolaciji i mislili pozitivnije uz mješavinu reggae, ska, rock-a, hip-hop-a, zvuka limenog orkestra i socijalno angažovanog teksta. Pjesma „Ma dobro je“ nudi snažnu energiju koju samo velika muzička djela mogu podstaći kod publike.

Rock Redukcija uspjela nas je još jednom iznenaditi pjesmom koja je drugačija od ostalih i  po tome što vraća nadu u autorski rad na domaćoj muzičkoj sceni.

Ovaj sarajevski bend već je izdao tri pjesme od kojih je posljednja - “Nagrada” naišla na veliki interes kako slušalaca, tako i medija.

Nemaju namjeru stati u svojim nastojanjima da stvarajumuziku. Nove autorske pjesme već spremne čekaju nove izvođače, nove učesnike, nove ideje u realizaciji i bolja vremena – navode iz Rock Redukcije. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni