Vije-sti

Novi singl Punčki -

Novi singl Punčki - "U mraku"

Naš indie rock trio Punčke objavile su novi singl "U mraku" s albuma "Ništa nije kako se čini" kojeg će promovirati u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 14. svibnja 2016.

Iako mračnog naziva, pjesma "U mraku" nosi pozitivnu poruku o snazi prave ljubavi i prijateljstva koji čak i u najtežim trenucima uspijevaju dići osobu na noge i pružiti potporu. Drugi album "Ništa nije kako se čini" priča o teškim trenucima praćenim krizom identiteta, preispitivanjem, manjkom samopouzdanja, nesanicom, stoga "U mraku" kao predzadnja pjesma na albumu govori da i u najmračnijem trenutku postoji nešto pozitivno što nas pokreće. U ovom slučaju je to ljubav koja uspijeva odagnati mračne misli, olakšati san i pružiti snagu za daljnju borbu čemu u prilog najbolje govore stihovi "pokraj tebe se ne bojim, sklopim oči, čvrsto stojim, mračne misli nestanu u trenu…"

Nakon odličnog prvijenca "Sunčano s povremenom naoblakom" koji je Punčke stavio pod povećalo, drugi album "Ništa nije kako se čini" još jednom Punčke svrstava na sam vrh regionalne scene. Kritika hvali drugi studijski uradak te snažan i iskren rock koji su predstavile Lucija, Ruby i Anja, a album navodi kao jedno od ključnih novih izdanja hrvatske rock scene.

Prepoznatljiv zvuk Punčki na ovom albumu je čvršći, a uz upečatljive tekstove, pokazuju svoju vitalnost i rast, te su uz potpuno ogoljene emocije i kroz svaku od deset pjesama ispričale jednu sferu svoga života.  Novi album govori o objektivizaciji pojedinca, osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima olako, pa Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.

Uz najavni singl albuma "Ocean" koji progovara o odnosu izvođača i publike uz prateće vokale Laure N. iz benda Seven Mouldy Figs i "Protiv nas" koja govori o osjećaju otuđenja, te na kojoj gostuje violončelistica Dora Kramar, album odmotava glazbenu priču punu gostovanja. Naslovna "Ništa nije kako se čini", nabrijana "Tako je bolje", paranoična "Oni su tu" na kojoj ekipa iz benda ### daju instrumentalno pojačanje, sjeda kao uvod u "Još jedan dan" sa snažnom porukom, ljubavna  "Jasna" na kojoj gostuje Lovely Quinces, te ekipa ###, "U mraku", mirnija "Snjegovi", "Olovo" koja uz zborsko pjevanje priča o nadi za bolje sutra, sve su pjesme koje u nešto više od pola sata donose iskrenu priču Punčki.

Novi album nastavak je rada koji je Punčke zadnjih godina svrstao u najtraženije bendove u regiji, a koncertna promocija na rasporedu je u subotu 14. svibnja u Tvornici.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 25 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati odvojiti 35 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni