Vije-sti

Novi singl benda Mixed up Mary -

Novi singl benda Mixed up Mary - "Zauvijek"

Nakon što je objavljen prvi EP naziva "Rano je za sutra", zagrebački bend Mixed up Mary predstavio je i ljubavnu baladu "Zauvijek"

Prema riječima pjevačice Ane Lovrenčić, zagrebački Mixed up Mary mogli bismo predstaviti kao naopaku djevojčicu koja stvari radi na svoj način, svijet kroji po svojoj mjeri i u svemu tome jako uživa unatoč prijekorima onih koji „znaju“ kako stvari moraju izgledati, ali se u svemu ne zabavljaju toliko. Mixed up Mary je bend koji ima nešto za reći, a tekstovi zahtijevaju pozorne slušače. Novi singl „Zauvijek“ je ljubavna balada koja od ljubavi ne bježi ni kad je ljubav otišla od nje. Singl prati i intrigantni videospot, koji je i ovaj put režirala Ana, a koji ruši neke tabue i poziva slušatelja/gledatelja da preispita svoju svijest. Ovaj je singl ujedno i najava novog albuma. Kao i na prethodnom EP-u, bend i dalje veliku pozornost posvećuje lirici, koja je duboka, čak i neuobičajena za domaći pop/mainstream.

Basist Konrad Lovrenčić, klavijaturist Davor Zanoški (profesor klavira u školi Pavao Markovac) te gitarist Erol Zejnilović ujedno su članovi etablirane grupe Elemental, dok bubnjar Daniel Kadijević svira s perspektivnom mladom interpretatoricom Luce. Pjevačica Ana Lovrenčić članica je jazz dua „Jazz natašte“ te dua „Small change“ s legendarnim Jimmyjem Matešićem, članom grupe Plava Trava Zaborava. Ana ujedno vodi veoma posjećeni autorski program glazbene igraonice pri Hrvatskoj glazbenoj uniji, kojim djecu priprema za glazbenu školu, piše i objavljuje poeziju, i zato veliku pažnju poklanja stihovima u pjesmama benda.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni