Vije-sti

Novi datumi turneje Elvisa Stanića

Novi datumi turneje Elvisa Stanića

Nakon što je zbog bolesti nekoliko koncerata turneje Elvisa Stanića bilo odgođeno, jedan od najboljih domaćih suvremenih gitarista i harmonikaša najavljuje nove datume, a uskoro će svjetlo dana ugledati i njegov dugoočekivani album "Insomnia".

"Insomnia" je prvi Elvisov album u četiri godine te ne skriva uzbuđenje zbog njegovog skorašnjeg izlaska:

"Nakon četiri godine veselim se što mogu najaviti naš novi album 'Insomnia' ili 'Nesanica'. To je motiv koji nam je svima bio blizak u posljednje dvije godine, a iz neprosppvanih noći nastala je potpuno nova, potpuno drugačija glazba od onog što smo svirali niz godina.

U tom introvertnom vremenu, okrenuvši se samom sebi, pronašao sam neke druge, drugačije zvukove, možda više i bliže progressive jazzu, jazz rocku ili smooth atmosphere žanru. Naravno ponovno se glazbeno mičemo dalje i pokušavamo dignuti ljestvicu, da tako kažem, malo više. Sve to ćemo predstaviti uživo na promotivnim koncertima u Opatiji, Šibeniku, Zadru i Zagrebu. Ako vas zanima što smo novog zakuhali, dođite kušati i čuti. Isključite se i jednostavno prepustite glazbi.", poručio je Elvis.

Na albumu uz vođu projekta  Elvisa Stanića gostuju i Alba Nacinovich, Ivan Popeskić, Damjan Grbac i Branimir Gazdik. "Insomnia" će svjetlo dana ugledati u svibnju, a u glazbi Elvis Stani Group možete uživati uživo na koncertima u Opatiji, Šibeniku, Zadru i Zagrebu.


Koncerti su sufinancirani putem natječaja „Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

VIše informacija možete saznati na Facebook eventima:

ZADAR

ŠIBENIK

ZAGREB

OPATIJA

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni