Vije-sti

Novi album grupe Gorillaz

Novi album grupe Gorillaz "Cracker Island" zvučna je zemlja čudesa

Miljenici hrvatskih slušatelja Gorillaz objavili su dugoiščekivani osmi studijski album "Cracker Island" točno pola godine nakon istoimenog singla s novog albuma, a ukupno tri godine od prošlog albuma - "Song Machine, Season One: Strange Timez"!

Novi album sadrži sveukupno deset pjesama, među kojima se nalaze i već poznati hit singlovi "Cracker Island" s Thundercatom, "New Gold" s popularnim alternativnim glazbenikom Tame Impalom, "Baby Queen", "Skinny Ape" i "Silent Running" s Adeleye Omotayo. Ostatak albuma donosi još velikih suradnji s popularnim i cijenjenim glazbenicima, kao što su Stevie Nicks, Beck i Bootie Brown, a ističe se i najnoviji singl "Tormenta" u suradnji s višestrukim pobjednikom prestižne nagrade Grammy te jednim od trenutno najhvaljenijih glazbenih imena, Bad Bunnyjem.


 
"Cracker Island", kao i svaki album grupe Gorillaz, donosi jedan novi svijet u kojemu se slušatelji imaju priliku izgubiti i pobjeći od stvarnosti u jednu drugu, potpuno neobičnu realnost. Etablirani svjetski glazbeni kritičari hvalili su koncept albuma, a Rolling Stone je opisao najnoviji zvuk grupe kao "zvučna zemlja čudesa koja samo nastavlja rasti" te nadodaju kako je prekrasan osjećaj prepustiti joj se. Individualni uspjesi singlova s novog albuma stvorili su odličan temelj za daljnje uspjehe grupe kojih će nesumnjivo biti u izobilju.


Album "Cracker Island" pronađite od danas u više formata i boja na dancingbear.hr te u našim prodavaonicama ploča u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni