Vije-sti

Nježna i sanjiva indie večer ovu subotu u Močvari: stižu Widowspeak i Jess Ribeiro!

Nježna i sanjiva indie večer ovu subotu u Močvari: stižu Widowspeak i Jess Ribeiro!

Na povratak u Zagreb sjajnog američkog indie benda Widowspeak nije se moralo dugo čekati, posebice na sreću i zadovoljstvo svih onih koji su prisustvovali njihovom prvom koncertu u Močvari. Njima će se 20. travnja (subota) na pozornicu pridružiti australska kantautorica Jess Ribeiro koja je upravo prošli tjedan izdala novi album.

Widowspeak je bend nastao 2010. godine, a čine ga ga Molly Hamilton (gitara, vokal) i Robert Earl Thomas (gitara). U samom početku benda s njima je bio i Michael Stasiak koji ih je kasnije napustio. Već u kolovozu 2011. izdali su istoimeni album koji je imao sjajan prijem i kod publike i kritike. Njihov single “Harsh Realm” bio je jedan od soundtrackova u popularnoj seriji “American Horror Story”. Drugi album “Almanac” koji je svjetlo dana ugledao 2013. producirao im je Kevin McMahon koji je surađivao s bendovima SWANS i Real Estate, a snimali su ga u staroj brvnari na rijeci Hudson. Nakon toga uslijedili su albumi “All Yours” (2015.), “Expect the Best” (2017.), “Plum” (2020.). Njihov posljednji i veoma hvaljeni album s 10 pjesama “Jacket” izašao je u ožujku 2022. i on je bio povod njihovom prvom dolasku u Močvaru. Uzore Widowspeak prepoznaje u imenima kao što Yo La Tengo, Neil Young, Cowboy Junkies, Cat Power, negdje otprilike gdje se susreću estetika 60-ih i 90-ih. Svakako treba i poslušati njihov sjajan nastup na KEXP-u.

Jess Ribeiro je australska indie kantautorica iz Melbournea. Iza sebe ima tri albuma, a četvrti, “Summer of Love” svjetlo dana ugledao je 12. travnja. S gitaristom Robom Lawom imala je i vrlo hvaljeni te nagrađivani projekt Jess Ribeiro and The Bone Collectors, a vrijedi istaknuti i njenu suradnju s legendarnim Mickom Harveyjem. 

“Jako sam uzbuđena i baš se veselim prvom nastupu u Hrvatskoj. Gitarom i glasom predstavit ću svoj najnoviji album “Summer of Love”, ali i pokoju dragu mi pjesmu iz ranijih faza moje karijere. Nadam se da će uskoro biti prilike da u Hrvatsku dođem i s bendom. Nadam se da se vidimo u subotu u Močvari, bit će nam lijepo”, izjavila je Jess Ribeiro ususret koncertu.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 19 eura mogu se kupiti online preko Hangtime ticketinga (https://tickets.hangtimeagency.com/) ili u Dirty Old Shopu (Tratinska 34), a na ulazu će koštati 22 eura.
SATNICA:
20:00 Vrata
20:30 Jess Ribeiro
21:30 Widowspeak

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni