Vije-sti

Nina Kraljić odgovorila HDS-u:

Nina Kraljić odgovorila HDS-u: "Kakve veze ima nacionalno domoljublje sa ovim? "

Nakon što je HDS jučer izrazio svoje negodovanje prema izboru pjesme Nine Kraljić "Lighthouse" koja će zastupati Hrvatsku na Eurosongu jer su ju skladali stranci, Nina Kraljić danas je putem svojeg Facebook profila uputila svoj komentar HDS-u.

Izjavu Nine prenosimo u cijelosti.

"Ono što je nevjerojatno je da pjesmu plaćam JA pa argument apsolutno pada u vodu! Ja od toga zarade nemam i što se mene tiče bitnija mi je Hrvatska. I da, nemate pravo opterećivati izvođača sa unutarnjom politikom. Kakve veze ima nacionalno domoljublje sa ovim? 
Sve što radimo, radimo za što bolji plasman i biramo stoga tada najbolje dobivenu pjesmu, ne biramo glazbu po nacionalnostima, to je apsolutna sramota. Ubijate ono što je glazba: univerzalni jezik i zajedništvo. Sami ste priznali da hrvatski skladatelji često šalju pjesme izvan hrvatskih granica. Zašto je problem obratno? Samo mi imamo problem sa uspjehom čini se i uvijek smo najveći kritičari. Napisali bismo koliko smo hrvatskih pjesama dobili na ponudu ove godine, ali me sram. Sramota me i pričat o domoljublju na ovakav način. Ja, koja sam od starta pričala kako se želim baviti našom etno baštinom. Sramota me nakon milijun pogleda uopce ovo i pisati. Strašno umara ova konstantna negativa, kritiziranje i egoizmi umjesto da nam svima u cilju bude jedno. I molim vas nemojte govoriti da ne želite nanositi štetu kad ju nanosite, umjesto da se posvetite pravom radu, a ne pričama! Lp, Nina Kraljić"

Na kraju svega samo ostaje reći bravo Nina, a mi se nadamo kako će se HDS iz ove cijele priče naučiti nešto, prvenstveno skromnosti.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni