Vije-sti

Neo Sessions ugostio Dinu Purića i Country Strike

Neo Sessions ugostio Dinu Purića i Country Strike

Drugi po redu Neo Sessions ugostio je pjevača Dinu Purića i bend Country Strike koji su, kao i izvođači prije njih, izveli su po jednu autorsku pjesmu te jednu obradu.

Dino Purić se nakon autorskog rada u bendu Big Rock te zapaženog nastupa u The Voiceu odlučio snimiti pjesmu “Prazna pitanja” kojom će se predstaviti kao solo izvođač. Za Neo Sessions pripremio je akustičnu verziju još neobjavljenog singla, a na klavijaturama ga je pratio klavijaturist Fran Šokić koji je i autor glazbe, dok tekst potpisuje Robert Domitrović. “Do suradnje je došlo vrlo jednostavno – Robi mi je jako dobar prijatelj, godinama smo svirali zajedno i kad sam prvi put čuo ovu pjesmu znao sam da će to bit moj prvi singl, bez obzira na sve. I eto, želja mi se ostvarila”, rekao je Dino.

Na Neo Sessions izveo je i pjesmu “Scream (Funk my life up)” Paola Nutinija. “Odlučio sam se za njegovu stvar jer ga izuzetno poštujem kao izvođača. U zadnjih par mjeseci se ‘ušuljao’ među moje najveće vokalne uzore – Chrisa Cornella i Jeffa Buckleya”, rekao je Dino Purić.

S druge strane, Country Strike se odlučio izvesti za već objavljenu pjesmu koja je zamjećena i globalno, pa je, zahvaljujući i njoj, bend 2015. godine na Texas Sounds International Country Music Awards u Jeffersonu (SAD) osvojio dvije nagrade: glavnu nagradu - "Entertainer of the year" i "Personality of the year".

Uz to, odabrali su obraditi klasik "Ain't going down ('till the sun comes up)” Gartha Brooksa koji, u njihovoj verziji, odiše energijom uz uvijek sjajnu vokalnu kao i instrumentalnu izvedbu.

Glavna misao vodilja projekta Neo Sessions je povezivanje glazbenika i publike prezentacijom svirke "uživo" preko interneta, ali i suradnja glazbenika među sobom s ciljem poboljšanja odnosa i razvijanja kvalitetne scene na kojoj bi se poticala raznolikost sadržaja.

Za sve informacije i novosti vezane uz projekt Neo Sessions, te za moguće prijave, posjetite njihovu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/NeoSessions

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni