Vije-sti

Nate Hall i Umor u Močvari

Nate Hall i Umor u Močvari

U Močvaru u ponedjeljak, 05.listopada, dolazi još jedna glazbena poslastica u sklopu Mr. Wolf & Mr. Bad sesija čudnovatog Močvarinog zvuka. Nastupiti će Nate Hall iz SAD-a te domaće snage Umor.

Nate Hall (SAD)

Nate Hall, pjevač i gitarist sada već kultnog U.S. Christmas predstavit će u Močvari solo album "Great River", objavljen u izdanju Neurot Recordings, kojeg je i veliki Scot Kelly jednostavno opisao kao "The work of the soul that we all know and the soul that knew us first".

Svojim prepoznatljivim zvukom i glazbom, koju možemo slobodno opisati kao strastvenu i iskrenu americanu izgubljenu u lucidnom braku s sirovom električnom rikom, Nate Hall nas na najbolji način uvodi u samu bit Appalachian povijesnog i glazbenog spiritualnog naslijeđa i vjerodostojno nastavlja višegodišnje psychedelic-space-rock putovanje na koje ćemo se i mi pridružiti.

Umor (Zagreb)

Umor je četverac koji u ovom obličju bivstvuje od 2007. godine i svoja zvučna izdanja kuje pod okriljem D.I.Y. kolektiva Sonic Doom Records. Za sobom su posadili sijaset europskih turneja, jedan split EP sa Cojones, samostalni EP i prvo dugosvirajuće izdanje - "Pralayaah" - 2011, te drugi album "Held Us Silent For A Moment" - 2014. koji izlazi i na ploči. Muško plakanje, spori crust i retroflojdovski hommage u niskom štimovlju, objedinjuju glavne karakteristike ovog vokalno-instrumentalnog pokreta, koji je dijelio pozornicu sa bendovima poput Saviours, Cough, US Christmas, Orange Goblin, Omega Massif, štujući nesvete dogme riffa i dileja, kročajući odvažno u mitske sonične bitke okrunjene epskim 20-tominutnim pražnjenjima misli, duša i iznutrica. Svako koncertno sijelo nova je prigoda za otkidanje komadića vašeg vlastitog nepostojanja, bačenog u kotao ideja i momenata, spremnog na novi duhovni okot pri 120 decibela sporovibrirajućih struna.

PONEDJELJAK 05.10. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 30 KN

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni