Vije-sti

Najavljeno novo izdanje S.A.R.S. festivala

Najavljeno novo izdanje S.A.R.S. festivala

S.A.R.S. Festival je sinjski festival alternativne kulture koji udruga SKUP organizira svake godine krajem srpnja, a traje već četrnaest godina. Ove godine održat će se 22. i 23. srpnja na prostoru Vojarne Ivaniša Nelipića u samom centru grada, a nastupiti će Let 3, Repetitor, Rundek Cargo Trio i razni drugi.

O samom festivalu organizatori kažu sljedeće: "Festival je od svog prvog izdanja do danas postao prepoznatljiv i popularan među publikom na području Dalmacije, pa i šire, a zahvaljujući dugogodišnjem kvalitetnom radu imamo dobru reputaciju u glazbenim krugovima u cijeloj regiji, te je interes glazbenika za nastup na SARS-u iz godine u godinu sve veći.  U dvije festivalske večeri posjećenost je od 1500 do 2000 ljudi. Na SARS-u zajedno s poznatim izvođačima predstavljamo i nove, neafirmirane sastave, što je bio i razlog pokretanja festivala - da prezentiramo demo scenu i podržimo kreativno stvaralaštvo."

Dolaskom poznatijih glazbenih sastava porastao je i interes publike koja dolazi ne samo iz gradova i mjesta koja su blizu Sinju, kao što su Imotski, Split i Knin, nego i iz drugih, udaljenijih gradova i mjesta. Cilj festivala je promocija grada Sinja kao kulturne i tolerantne sredine, promocija mladih glazbenih sastava i omogućavanje mlađoj publici da uz povoljnu cijenu ulaznice čuje omiljene izvođače.

Line up:
22. srpnja (petak) - Underdog, Špurijus, Bad Copy i Let 3,
23. srpnja (subota) - Paperblast, Kontradikshn, Repetitor, Rundek Cargo Trio

Popratni program:
22. srpnja (petak)"Graffiti na gradele pod pekom" jam, crtanje graffita, ukršavanje prostora vojarne u suradnji s udrugom Graffiti na gradele Brač
23. srpnja (subota)
Radionica za djecu i mlade, crtanje graffita i izložba u suradnji s udrugom Graffiti na gradele Brač

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni