Vije-sti

Najavljen biografski film o Lemmyju Kilmisteru

Najavljen biografski film o Lemmyju Kilmisteru

Život nezaboravnog frontmena Motörheada bit će ovjekovječen na velikom platnu.

Lemmy Kilmister, ikona Motörheada, živio je gotovo nezamisliv običnim smrtnicima, a njegova priča uskoro će se naći na velikom platnu. Kako prenosi Deadline, projekt će voditi Greg Olliver koji je zaslužan za dokumentarni film “Lemmy” iz 2010. godine.

 

Film će pratiti Lemmyjev život od djetinjstva u Stokeu na Trentu, perioda koji je proveo kao roadie Jimiju Hendrixu, pojavljivanja na pozornici kao član benda Hawkind, a nakon toga život u Motörheadu.

 

Scenarij je uz Olliverovu pomoć napisao Medeni Griffiths, a menadžeri Motörheada Todd Singerman i Steffan Chirazi bit će izvršni producenti. Produkcija filma bi trebala započeti početkom sljedeće godine , ako će uvjeti pandemije virusa COVID-19 to dopuštati.

 

Sve što ste čuli o Lemmyju vjerojatno je istina. Ne zbog toga što je prihvaćao klišeje rock 'n' rolla nego zato što ih je stvarao. Crveni Marlboro i Jack Daniels za doručak, speed za večeru – sve je istina. No iza te čelične rock n' roll fasade bio je i komplicirani čovjek lavljeg srca koji nikada nije prestao svirati glazbu koja ga je usrećivala. Oprezno smo stvarali ovaj biografski film od 2013. godine, kako bi ostali što vjerodostojniji Lemmyju, članovima Motörheada Philu Campbellu I Mickeyju Deeu te ostalim pojedincima koji su odigrali značajne uloge u Lemmyjevom životu. Ovo će biti film kojim će se ponositi, izjavio je Olliver.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni