Vije-sti

Music Box - Besplatne glazbene radionice u Rijeci za mlade

Music Box - Besplatne glazbene radionice u Rijeci za mlade

Udruga Ri Rock, zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, i ove godine provodi projekt "Music box glazbene radionice – mladi za kulturu", kojima omogućuje mladima od 15 – 29 godina besplatnu edukaciju sviranja električne i bas gitare te bubnjeva, uz stručno vodstvo instruktora i iskusnih glazbenika.

Prošlogodišnji interes za ovim radionicama bio je izuzetno dobar. Od prijavljenih 69 polaznika, njih 52 je uspješno završilo edukaciju, iskazavši svoje novostečene vještine pred publikom na svom završnom koncertnom nastupu. Projekt se i ove godine provodi u partnerstvu s Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom, Gimnazijom Andrije Mohorovića te Osnovnom školom Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije, koji će omogućiti svoje prostore, opremu i stručno vodstvo.

Osim edukacija iz sviranja električne gitare, bas gitare, bubnjeva te radionice sudjelovanja u bendu, biti će organizirana i zajednička uvježbavanja s mogućnošću formiranja novih glazbenih sastava. Polaznici će nakon 9 mjeseci edukacija imati mogućnost nastupati na koncertnom nastupu pred publikom, a kako bi se bolje upoznali sa organizacijskim procesima iza kulisa velikih glazbenih manifestacija, polaznici će imati priliku posjetiti jedan od glazbenih festivala u regiji.

Radionice počinju 22.11.2015., a zainteresirani polaznici mogu se prijaviti na sljedećem linku: http://www.rirock.hr/projekti/musicbox-glazbene-radionice/prijava-glazbene-radionice

Nakon prijave polaznici će biti pozvani na kratki intervju koji će se održati u razdoblju od 06. do 15. studenog 2015. Nemojte propustiti priliku otkriti svoje glazbene talente.

Plakat

Ri Rock

Prva riječka hrvatska gimnazija

Gimnazija Andrije Mohorovičića u Rijeci 

Osnovna škola Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije.

Radionice se održavaju uz sljedeća sponzorstva:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa:

Ministarstvo socijalne politike i mladih

EURO-UNIT music shop Rijeka

YAMAHA

Grad Rijeka

Zaklada Kultura Nova

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni