Vije-sti

Mr.Lee & IvaneSky koncertno predstavljaju album

Mr.Lee & IvaneSky koncertno predstavljaju album "Colors"

Jedinstveni glazbeno-scenski projekt Mr.Leeja & IvaneSky promovirat će svoj, upravo objavljeni, album "Colors" ekskluzivnim koncertom 22. travnja u ZKM-u.

Radi se o projektu nastalom pod krovnim imenom Strukturne ptice koji je prije nekoliko desetljeća prethodio kasnijim inkarnacijama Let2 te konačno Let3, a koji je u zadnjih nekoliko godina fermentirao u kazališnom i filmskom glazbeno-scenskom djelovanju Damira Martinovića Mrleta – Mr.Lee i Ivanke Mazurkijević – IvaneSky. Uz ovaj pokretački duo na albumu "Colors" sudjeluje još cijeli niz sjajnih glazbenika, a prije svega jezgru benda koje čine gitaristi Vlado Simcich Vava (Turisti, ex-Laufer) i Dražen Baljak (Let3), te bubnjar Ivan Bojčić Bin (Morso, Let3). Uz njih na albumu su između ostalih gostovali i Matija Dedić (klavir), Darko Jurković Charlie (gitara), Bobo Grujičić (bubanj), Ivan Valušek (bas, sitar), Rene Mazurkijević (klarinet) i drugi, a produkciju potpisuju Matej Zec i Iztok Turk.

Album "Colors" donosi 10 pjesama od kojih je dobar dio inspiriran i nastao kao glazba za filmove i kazališne predstave. Svakako tu treba istaknuti novo live čitanje pjesme "Last Words", te "Saddle in the Cold (Sedlo u hladonoći) iz hvaljene i nagrađivane filmske adaptacije kultnih Kauboja, "Nije dobro" i "Happiness" iz predstave "Živjet ćemo boje" Senke Bulić, te "Tears" inspirirane fimom "Belladonna". No, "Colors" je u mnogočemu više od albuma glazbe za kazalište i film. Svaka je pjesma svijet za sebe i definitivno u cjelini funkcionira kao moderni, na trenutke i avangardni pop album, osebujne atmosfere i visoke artističke kvalitete kojom prelazi okvire domaće glazbene scene i može se bez problema usporediti sa sličnim svjetskim ostvarenjima.

Za koncertnu promociju albuma odabrana je pozornica Zagrebačkog kazališta mladih kojom će, uz Mrleta, Ivanku, Vavu, Baljka i Bina, prodefilirati i cijeli niz kolega, prijatelja, suradnika iz svijeta glazbe i kazališta, od kojih su mnogi dali svoj obol i samom albumu. Glazbenici Matija Dedić, Boris Štok (Quasarr), Čarli Jurković, kao i glumci Milivoj Beader, Katarina Bistrović Darvaš, Damir Šaban, Petar Leventić, Barbara Đurović, Stipe Kostanić, samo su neki od gostiju koji će nastupiti 22. travnja u ZKM-u. Uz njih, za ovu prigodu MrLee & IvaneSky neke će od pjesama iz predstave "Živjet ćemo bolje" izvesti i uz pratnju manjeg orkestra za koji partiture piše skladatelj Frano Đurović.

Ulaznice za koncert već su u prodaji po cijeni od 80 kuna, a mogu se kupiti na blagajni ZKM-a, web stranici ZKM-a i na stranici ulaznice.hr.

S obzirom na ogranični kapacitet kazališta, pozivaju se svi zainteresiranu da na vrijeme rezerviraju i kupe ulaznice, budući da za koncert već sada vlada veliki interes.

Krajem prošle godine Mr.Lee & IvaneSky nastupili su u Zagrebu pojačani s nekoliko gostiju i oduševili u dupkom ispunjenoj dvorani Teatra &TD.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni