Vije-sti

Misliš da si dobar reper? Dokaži!

Misliš da si dobar reper? Dokaži!

Misliš da imaš skill i dovoljno samopouzdanja da ti sude najbolji? Pokušaj bacati freestyle rime pred Vojkom.

Što povezuje Donalda Trumpa, Real Madrid i Jean-Claude Van Dammea s podrumom, novinama, vatrom i Instagramom?

Najvjerojatnije - ništa. Osim činjenice da su se navedene ličnosti i riječi našli među zadanim temama na koje su najbolji freestyle reperi sklapali improvizirane rime na natjecanjima Red Bull RapLike prošlih godina.

Mogu li vam Chuck Norris, radio, Angela Merkel, album i Ibrahimović pomoći da pobijedite na hip-hop natjecanju? Odgovor je - itekako, ako ih uspijete uklopiti u domišljate rime koje ćete uperiti u svog protivnika.

Ukratko, Red Bull RapLika je natjecanje u hip-hop improvizaciji na zadane riječi, a pobjednici državnih finala iz Hrvatske, BiH i Srbije u regionalnom se finalu bore za krunu kralja regionalnog freestyle repanja.

 

A kakve veze s tim ima Vojko V?

Osim što je donio dobar i pravedan sud natjecateljima na državnom finalu Red Bull RapLike koje se održalo prošle godine u zagrebačkom Vintageu, Vojko je na scenu donio još mnogo toga. Iako se ne može točno odrediti je li otac hrvatske multi-rime bio Smile Provokator s pjesmom Priča iz Sića još 2001. godine ili Vojko Vrućina koji je u to vrijeme radio na pjesmama 'Još trčimo Ulice' i 'Umorim te u Baloneru', jedno je sigurno. Vojko je popularizirao multi rime čak i dok mnogi na regionalnoj sceni nisu znali ni što to znači.

Zato, ako misliš da imaš sve što treba i spreman si pokazati svoja freestyle umijeća pred stručnim žirijem u kojem će sjediti i Vojko V, prijavi se na Red Bull RapLiku.

Prijave za Hrvatsku otvorene su do utorka, 29. listopada na stranici Red Bull RapLike.

Hrvatsko finale održat će se 8. studenog u Dvorani Pauk u Zagrebu. Obračun osam najboljih regionalnih freestylera u regionalnom finalu u Sarajevu zakazan je za subotu 16. studenog 2019. godine, a točna lokacija će biti poznata uskoro.

 

Ulaz na državno finale u Zagrebu je slobodan.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni