Vije-sti

Najveći i najgledaniji svjetski rap battle ove će se godine održati virtualno

Najveći i najgledaniji svjetski rap battle ove će se godine održati virtualno

Red Bull Batalla De Los Gallos najveći je svjetski freestyle rap battle koji će se ove godine iznimno održati u virtualnom okruženju.

Finale je zakazano za 12. prosinac, a održat će se u Dominikanskoj republici. Na natjecanje se prijavilo preko 17 000 natjecatelja iz jedanaest zemalja svijeta. Svaki je natjecatelj prije natjecanja proveo deset dana u karanteni, kao i ostatak produkcije, po uzoru na igrače NBA lige, kako bi sigurnost projekta bila na najvišoj razini.

Ceremonija je prošle godine održana u Madridu pred 14 000 fanova, a na YouTubeu je događaj pratilo 1,6 milijuna ljudi. Za usporedbu, Beyoncein nastup na Coachelli, koji je definiran kao najgledaniji online događaj tada, imao je samo 458 000 gledatelja.

Ove godine finale će se održati bez publike, a MC-jevi će nastupiti ispred "green screena" u Pinewood studiju u Dominikanskoj republici. Gledatelji će tako moći dobiti potpuni virtualni doživljaj najviše kvalitete, jedinstveni i prvi iz ovog područja produkcije.  

U završnici velikog natjecanja snage će odmjeriti prvi dvostruki šampion, Bnet iz Španjolske; Skone, također nacionalni pobjednik iz Španjolske i svjetski pobjednik 2016. te Aczino iz Meksika, koji je svjetsku titulu odnio 2017., a ovo će biti njegovo šesto pojavljivanje u finalu. Njima će se pridružiti Elven iz Kolumbije, Rapder iz Meksika, Tata iz Argentine, Yartzi iz SAD-a, Skone iz Španjolske, Stik iz Perua i SNK iz Costa Rike. 

Svjetsko finale Red Bull Batalla de los Gallos možete pratiti 12. prosinca od 8:30 na Red Bull TV-u. 

Regionalna verzija ovog natjecanja nosi naziv Red Bull Raplika.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni