Vije-sti

MIMO u zvuku elektronske glazbe

MIMO u zvuku elektronske glazbe

Na četvrtom koncertu treće MIMO sezone, 7. veljače u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti nastupit će sisački producent Zarkoff i zagrebačka elektro petorka Kozmodrum!

“elektronička glazba svjetskog renomea nastaje uživo”

Zarkoff (Saša Rajković), osim što u miksu i masteringu surađuje s inozemnim producentima, stvara i izdaje na europskoj elektro sceni posljednjih 12 godina. 2015. izdaje album Sweet Obsolete za francuski Unknown Pleasures Records, u kojem, unatoč ritam mašinama i sint bas linijama, dosta naginje post punku, pa i glam rocku. Album je nakon dva tjedna dospio na vrh European Alternative Chartsa. A kako Zarkoff stvara uživo – gledamo i slušamo u Gorgoni 7. veljače!

Kozmodrum, novi projekt poznatih imena nezavisne scene, svira vlastiti stil klupske plesne glazbe od milja nazvan Organic Dance Music. Članovi se koriste strukturama preuzetim iz elektronskih stilova kao što su Techno, House, Jungle i Dubstep uz forme originalno iz jazz i fusion glazbe za stvaranje novih skladbi. U nastupu uživo korištenjem tradicionalnih instrumenata (gitara, bas, klavijature) stvaraju elektro zvuk, čime svaki nastup čine posebnim. Kako zvuči njihov album koji je nedavno objavljen, provjerite na MIMO koncertu!

Treća sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2015. do lipnja 2016. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni - predstavljamo dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito.

Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Koncerti imaju izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na više internetskih portala, te na MIMO Yotube kanalu. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk.
MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni