Vije-sti

Milošev i gosti: Jelena Radan, TBF, Nikolina, Jere Šešelja,  Nikša Bratoš, Petar Beluhan

Milošev i gosti: Jelena Radan, TBF, Nikolina, Jere Šešelja, Nikša Bratoš, Petar Beluhan

Sve poznatije ime na domaćoj sceni, Matej Milošev, svojim je violončelom obogatio zvuk brojnih glazbenika kod nas, a svoje je debitantsko izdanje, koje naziva ‘šmek popom’, ‘U prolazu’ predstavio 2021. godine.

Sudeći po recenzijama, među kojima i onoj Nacionala  –  radi se o neočekivano dobrom albumu koji predstavlja Mateja Miloševa kao vrhunskog autora i skladatelja pop glazbe pri čemu treba spomenuti i doista vrhunsku produkciju albuma koju potpisuju Tomislav Franjo Šušak i Jere Šešelja, zbog kojih su njegove pjesme dobile na dodatnoj kvaliteti. 

Album prvijenac na kojem su vokalne dionice obogatili između ostalih i Jelena Radan, TBF,  Tonka i Aljoša iz Pavela, Dunja Ercegović, Petar Beluhan, Luce i drugi, sada nam donosi odabir pjesama na Live Session EP-u koje donosi ukupno pet glazbenih brojeva snimljenih uživo u klubu Kazalište Komedija – Sjene feat. Jelena Radan, Tamo gdje te nema feat. N i k o l i n a, Vječni sjaj feat.TBF, Nema te feat. Jere Šešelja & Nikša Bratoš i U prolazu feat. Petar Beluhan.

Od samog početka ovog projekta, govori nam Matej Milošev, razmišljao je o tome kako će jednog dana izdanje zaživjeti uživo, samo je bilo pitanje vremena i načina na koji će to napraviti, izjavio je.

‘’Dugo mi je trebalo da se pokrenem, ali kad se cijela priča konačno počela slagati - jako je brzo sve sjelo na svoje mjesto. Skupili smo fantastičan bend, našli prostor i pozvali puno divnih gostiju i prijatelja - i mali milijun poziva, dogovora i proba kasnije ušli smo unutra i u jedan dugi dan snimili sve ovo što vidite i čujete. Svi smo dali sve od sebe, od benda i gostiju do ekipe iza kamera. I stvarno mislim da se to osjeti, vidi i čuje. Imamo odličnu i posebnu stvar iza sebe, na koju možemo biti ponosni -  srce mi je puno i veliko kao kuća. Sve vas volim, pogledajte što smo napravili zajedno!’’ – dodao je.

U pjesmi ‘Sjene’ pridružila mu se Jelena Radan, a cijeli ju je projekt, kaže – odveo u neke druge vode.

‘’Ne surađujem često, ali se ovaj put s Matejem i njegovom ekipom dogodila baš ugodna suradnja. Odveli su me u neke druge vode, bilo je to novo iskustvo, hvala im na povjerenju! Rekli su zvati ponovo, valjda su onda i oni zadovoljni! Sretno im!", a o cijelom procesu stvaranja ovog Live Sessiona svoja je iskustva s nama podijelila i Nikolina, koja je vokalno iznijela ‘Tamo gdje te nema’.

‘’Bilo je divno surađivati sa toliko kreativnih ljudi i prijatelja koji su podržali ovaj projekt, drago mi je da sam doprinjela na bilo koji način.’’ 

U pjesmi ‘Nema te’ pridružili su mu se Nikša Bratoš i Jere Šešelja, koji nam kaže kako je nekome tko inače nije frontmen bila velika čast i izazov naći se među svim ovim talentiranim izvođačima i otpjevati autoru Mateju Miloševu vrlo bitnu ‘Nema te’ na ovom live-u.

‘’Poseban gušt bio je i na pjesmi raditi sa Nikšom. U svojoj izvedbi sam pokušao prenijeti osjećaj koji najbolje znaju samo oni koji su izgubili nekog bitnog— naravno, samo u fizičkom obliku, jer pjesma jasno (i utješno) govori o spoznaji istovremene konstantne blizine onih koje smo izgubili’’ izjavio je Šešelja.

Matej Milošev već se albumom prvijencem predstavio kao vrsni skladatelj pop glazbe, kako on sam kaže ‘’šmek popa’’, pri čemu naglašava gušt s kojim je radio svaku pjesmu, kao i samu želju da taj ‘’šmek’’ prenese na svoje slušatelje, a cijela je priča dobila i svoj nastavak snimljen uživo u video i audio formatu.

Sada kada je teren ispitan, piše Nacional, i kada zna što, koliko i kako može te kako ga je publika primila, možemo očekivati da će ga drugi album odvesti u prve redove skladatelja hrvatskog pop rocka. Live session u video formatu dostupan je na Dallas Records YouTube kanalu, a uskoro će biti dostupan i na svim streaming servisima!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni