Vije-sti

Miki Solus predstavlja novi album „Najbolji su pjevači bez sluha“

Miki Solus predstavlja novi album „Najbolji su pjevači bez sluha“

Miki Solus predstavlja novi album zanimljivog naziva „Najbolji su pjevači bez sluha“, a uz njega i novi spot za pjesmu „U makedonskom restoranu“.

U novom spotu su na zanimljiv način prikazani neki kultni likovi iz makedonske povijesti poput Aleksandra Velikog i Toše Proeskog, a u spotu se našao i lik legendarnog gitarista Vlatka Stefanovskog.

Najbolji su pjevači bez sluha“ sadrži 11 pjesama i snimljen je u jednom danu, u minimalnom akustičnom aranžmanu (ukulele, bubanj, bas, uz poneku gitaru ili klavir), a naziv mu savršeno pristaje zbog fenomenalnih vokalnih dionica koje se nalaze na njemu. Sve pjesme je snimio, miksao i masterirao Silvio Pasarić u SIPA studiju, a spot za pjesmu „U makedonskom restoranu“ snimio je i montirao Doringo. 
Na albumu su svirali i aranžmane slagali neumorni Frane Visković (bas)  i Ivan Strahija (bubanj), a njima su na nekim pjesmama pripomogli Diana Čerenšek (flauta) i Rene Rehak (truba) te sveprisutni bog studija Silvio Pasarić. Za likovno oblikovanje albuma zaslužan je Izar Lunaček, ljubljanski slikar, filozof i ilustrator.
„Tekstovi pjesama su blesavi, teme su bedaste, a za glazbu će zlobnici opet reći: 'Sve su ti pjesme iste'. Ovo nije album za ljude koji prate trendove, koji vole kada izvođači zvuče 'svjetski, a naše'; ovo nisu pjesme za ljubitelje vrhunske produkcije i zapadne rock estetike, a ponajviše ovo nije album za poklonike tehničke izvedbe, ugodnih vokala i bogatih aranžmana. Svi ostali možda bi mogli uživati u ovom albumu.“ – rekao je Miki Solus

Cijeli album slušajte na svim digitalnim servisima:
https://bfan.link/najbolji-su-pjevaci-bez-sluha
Popis pjesama:
1. Hitmejker
2. Mala riba
3. Michael Scott
4. Koale
5. U makedonskom restoranu
6. Magnolija
7. On golubove hrani
8. Svijet je pun debila
9. Boškarina
10. Penzija
11. Zgažene mačke

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni