Vije-sti

Miki Solus pozvao Gospođu na druženje u Vintageu!

Miki Solus pozvao Gospođu na druženje u Vintageu!

Vječno razigrani Miki Solus prošli je tjedan predstavio novi EP "Rep na harmonici" , a u petak će prvi put nastupiti u Vintage Industrial Baru i to s čak 10 glazbenika u sastavu. Mikiju će se kao bend podrške priključiti i Gospođa, ali ne bilo koja, nego ona "koja radi savršene pjesme". Kako biste prisustvovali ovoj neobičnoj kombinacija neobičnih bendova, kupite karte po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna u Dirty Old Shopu ili na dan kada će koštati 40 kuna.

U novom harmonikaškom izdanju, Miki je u svoj klavirski izričaj ubacio veseli zvuk austrijske i slovenske folklorne glazbe. Mikijevi nadrealni stihovi nisu više samo za slušanje jer uz pratnju Medarde Pack (sax), Frane Viskovića (bas) i Andreja Tačigina (cajon, perkusije) te još 6 glazbenik koji će se specijalno priključiti za ovu prigodu ovaj pakleni bend potaknut će vas na ples i zabavu. Ako vas zanimaju nove Mikijeve pjesme ili ako vas zanima kako "Hipster" zvuči na harmonici, dođite u Vintage u petak  i zaplešite u ritmu muzike za djecu i penzionere.

Gospođa je osnovana prvog dana prvog razreda srednje škole (2011.g.), nakon dva sata poznanstva između Frana Grgića i Tina Rajkovića (obojica gitaristi i vokali benda), zbog sličnih glazbenih ukusa i interesa, ali prvi ozbiljni rad počeo je tek krajem 2013. godine uvođenjem bubnjara Petra Koružnjaka u grupaciju i izdavanjem pjesme "Ti si gej" povodom referenduma o braku koji je njihov najveći hit. Nakon kratkog vremena, basist BassClaster FunkMaster porijeklom s planeta Funkyland, saznavši za Gospođu odlučuje se preseliti na Zemlju i priključiti se bendu čime nastaje konačna formacija Gospođe. Njihovu glazbu teško je svrstati u određeni žanr pa je zbog toga najbolje opisati Gospođu opisom koji stoji na njihovoj Facebook stranici od samog osnutka: "Gospođa je prvi sastav koji radi savršene pjesme. Niti jedan glazbeni sastav ne radi takve pjesme kao ovaj." Iako nemaju velik broj objavljenih pjesama, svaka od njihovih pjesama je odlično prihvaćena od strane publike, a za svoj najveći uspjeh smatraju otvaranje festivala Velika rock eksplozija 2015. godine.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni