Vije-sti

Michael Kiwanuka stiže u Šibenik!

Michael Kiwanuka stiže u Šibenik!

Iznimno talentirani i uspješni mladi britanski kantautor, Michael Kiwanuka 10.7. povest će publiku na uzbudljivo glazbeno putovanje!

Autentičnom zvuku soula i bluesa, koji kao da je izvučen s vinila šezdesetih godina Kiwanuka pridružuje elemente indie i folk rocka, stvarajući suvremene pjesme vintage ugođaja. Svoj osebujan glazbeni izričaj je, kako kaže, pronašao ponajviše u Otisu Reddingu i Jimiju Hendrixu, a kritičari njegovu glazbu često uspoređuju s glazbenim divovima kao što su Curtis Mayfield, Van Morrison i Marvin Gaye.

Njegov je talent prepoznala i struka, te mu dodijelila nagradu BBC Sound of 2012 za najboljeg mladog glazbenika u usponu. Iste godine Kiwanuka izdaje debitantski album Home Again koji je ostvario izniman uspjeh kod publike i kritike te mu priskrbio nominaciju za uglednu britansku nagradu Mercury. Otada je Kiwanuka stekao zvjezdani status. Narednim albumom Love & Hate samo je pojačao dojam umjetnika čiji opus odolijeva vremenu. O njegovoj popularnosti svjedoči činjenica da su pjesme s albuma Love & Hate pronašle mjesto u najpopularnijim serijama današnjice. Tako je single "Cold Little Heart" bio uvodna tema za seriju "Big Little Lies", a hitovi poput "Black Man in a White World" prisutni su i u drugim popularnim serijama poput "The Get Down", "Lovesick", "Dear White People" i "Suits".

Kiwanuka na najljepšu pozornicu Jadrana dolazi nakon nastupa na prestižnom britanskom glazbenom festivalu Glastonbury. U jednom od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj uživati će samo 1077 sretnika koji ulaznice nabave na vrijeme, poručuju organizatori iz Tvrđave kulture Šibenik.

Ograničeni kontingent early bird ulaznica po cijeni od 240 kn u prodaji je do 15. svibnja, na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava (blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Point-u) te online u sustavima:

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni