Vije-sti

Miach i DJECA! razbili led i oduševili zadarsku publiku

photo: DJECA, credit: Filip Kovačević

Miach i DJECA! razbili led i oduševili zadarsku publiku

Zaljubljenici u dobar zvuk okupili su se u petak 08.09. u dvorani Centra za kreativne industrije na prvom gostovanju Rock&Off turneje u Zadru u sklopu Urbofon Live programa. Bio je to ujedno premijerni nastup mladih glazbenika Miach i DJECE! pred zadarskom publikom koji će ostati urezan u pamćenje svih sudionika.

Novi prostor u gradu pokazao se idealnim za “rock & off” koncerte kakvih je u Zadru nedostajalo. U intimnoj atmosferi klupskog prostora, pored domaće publike u koncertu su uživali posjetitelji iz Njemačke koji nisu krili oduševljenje domaćom nezavisnom produkcijom.

Miach je u pratnji DJ-a Lockrooma i gitariste Jana Jakovljeva predstavila pjesme s prvog EP-a “Između nas”, među kojima su se našli i radijski hitovi NLO, Budi tu i SMS. Dobro raspoložena trojka rasplesala je publiku i obećala brz povratak u Zadar, a Miach je otkrila i kako radi na novim pjesmama za album.

Već prvim taktovima pjesme “Seljačka buna”, eksplozivni duo DJECA! (Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva) u koncertnoj varijanti pojačan dvojcem iz Pocket Palme (Anja Papa i Luka Vidović), zapalio je iskru nakon koje je u dvorani nastao pravi delirij. Svojom energičnom svirkom i gotovo mantričkim tekstovima, raspametili su prisutne koji su i nakon jednosatne svirke tražili još.

Bend je predstavio pjesme s albuma prvijenca “Kad čuješ ovaj zvuk” koji je odmah po izlasku osvojio kritiku i publiku diljem Hrvatske, pa su i Zadrani dočekali svojih “pet minuta” i za sam kraj koncerta na bisu dobili “War Pigs” Black Sabbatha.

Svoju zadarsku stanicu Rock&Off turneje glazbenici će bez sumnje pamtiti kao probijanje leda u novoj dvorani Centra za kreativne industrije, ali i susret s probranom, energičnom publikom željnom dobrih svirki.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni