Vije-sti

MENT uskoro počinje - sve informacije na jednom mjestu

MENT uskoro počinje - sve informacije na jednom mjestu

Idući tjedan počinje peti MENT Ljubljana, dnevne ulaznice puštene u prodaju

Dugo iščekivani zimski event, MENT Ljubljana glazbeni festival i konferencija, udaljen je tek nekoliko dana. Prvog dana festivala, u srijedu, 30.1, u Kinu Šiška, Sevdaliza, Iceage, Blu Samu, Haiku Garden, КУКЛА i  cl_tr lansirat će posjetitelja na putovanje po klubovima u kojima se glazba svira uživo, na ne manje od sedamnaest pozornica diljem Ljubljane. Ono što čeka publiku poslije zagrijavanja u srijedu velika je doza svježe glazbene kreativnosti, u kojoj se sada možete uživati dan po dan - dostupne su dnevne ulaznice koje u pretprodaji koštaju 15 eura.

Ulaznice: https://www.ment.si/sl/tickets/

Raspored održavanja koncerata: https://www.ment.si/sl/lineup/

 

MENT Ljubljana mobilna aplikacija

Da bi upoznavanje 75 izvođača iz 27 zemalja bilo što jednostavnije, MENT festival pripremio je mobilnu aplikaciju. Ta aplikacija obavještavat će korisnike o rasporedu održavanja koncerata, opisima izvođača, lokacijama održavanja i notifikacijama. Može se preuzeti na svoje pametne telefone putem linkova za iOS i Android.

MENT Ljubljana mobilna aplikacija za iOS: https://tinyurl.com/ment19-itunes

MENT Ljubljana mobilna aplikacija za Android: https://tinyurl.com/ment19-android

 

75 izvođača iz 27 zemalja na 17 pozornica

Na MENT-u hrpa slovenskih glazbenika predstavit će svoja nova ostvarenja, čut ćemo najbolje od francuskog metala i popa, stanja matha u Norveškoj, srpskog dream popa,  rock 'n' rolla i futurističkog rock 'n' rolla, poljskog duba, slovačkog noisea, švicarskog indiea, švicarskog grrrl powera, švicarskog sira, nizozemskog i belgijskog punka, luksemburškog suvremenog jazza, litvanskog surf hip – hop i ukrajinskog elektronskog impresionizma. Prije nego što se uživo zaroni u more raznih glazbenih žanrova, valja ih sve provjeriti online. Slovenska moMENT kompilacija također je izašla i sadrži glazbu svih slovenskih izvođača na petom MENT-u

 

Kulturalni i umjetnički eksperiMENT

Iznimni dodatak programu MENT Ljubljane specijali su koji istražuju poveznicu između glazbe i suvremene vizualne umjetnosti, tehnologije i zajednice. Jedan od njih je treće izdanje appointMENT #3 glazbenih postera.  Izložba će biti otvorena u DobraVaga galeriji u četvrtak, 24.1. u 19 sati i u sebi će sadržavati sve izvođače na MENT-u, kao i 71 lokalnog i međunarodnog suvremenog umjetnika. U suradnji s Projekt Atol institutom, MENT organizira radionicu osciloskopske glazbe, koju će  Jerobeam Fenderson and Hansi3D uživo predstaviti u prostoru Slovenske Kinoteke, 31.1. u 19 sati. Multimedijski umjetnici 5237 x SMECH pripremaju interaktivnu audio-vizualnu instalaciju koja će svoju premijeru imati na otvaranju festivala u Kinu Šiška i u petak u Ljubljanskom dvorcu.  U petak će se MENT  također fokusirati i na fenomen ruskog "Hyperboloid Recordsa", prvo na konferenciji, a kasnije i na klupskoj noći u Gala Hali.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni