Vije-sti

Svemir koncertno promovira  vinil za album kojeg možete slušati, gledati ili čitati

Svemir koncertno promovira vinil za album kojeg možete slušati, gledati ili čitati

Hvaljeni album Svemira „Strah od dubine“, izašao je ovog mjeseca i na vinilu. Time bend zaokružuje cjelinu koju su uz ovaj album zamislili, a koja kroz tri različita medija pokriva pjesme i teme koje se na njemu nalaze.

Naime, osim studijskog albuma, koji je svoje digitalno izdanje dobio još u ožujku, album je dostupan i u live/akustičnoj video verziji snimljenoj na privatnom koncertu.

Uz to, o svakoj pjesmi s albuma, Zvonka - frontwoman benda i većinska autorica stvari, napisala je prateći tekst koji ponekad opisuje nastanak pjesama, njihovu povezanost, ili naprosto kratku crticu koja – iako može stajati i kao samostalni tekst – dodatno dočarava atmosferu pojedine pjesme i čitavog albuma. Tekstovi su inicijalno objavljivani na crnogorskom portalu Stereo Art, a dostupni su kao PDF download svim kupcima albuma putem bandcamp stranice benda.

Povezujući tako glazbeni, video i čitateljski doživljaj, Svemir zaključuje Strah od dubine ovim vinilnim izdanjem, te tim povodom najavljuju i koncert u petak 29.11.2019, u zagrebačkom KCM-u (Kulturni centar Mesnička, Mesnička ulica 12). Ulaz na koncert će biti besplatan i svi su pozvani.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni