Vije-sti

Menart priprema iznenađenja za dvadeseti rođendan

Menart priprema iznenađenja za dvadeseti rođendan

Točno prije dvadeset godina, osnovana je izdavačka kuća Menart. Ove godine okruglih dvadeset godina rada u Hrvatskoj, za početak će proslaviti nizom zanimljivih izdanja.

Već ovoga petka, 8. rujna izalazi Best of Meritas (Meritas20), koji će uključivati osamnaest najboljih pjesama koje su Meri i Anita odabrale za svoje fanove. U listopadu izlazi remasterirano izdanje prvog albuma Tram 11 koji će ovog puta imati i svoje vinilno izdanje, a sadržavat će i dosad neobjavljeni materijal, što ga zaista čini posebnim.

Gotovo da smo jučer pokretali Menart u Hrvatskoj, a zapravo je prošlo 20 godina - 20 prekrasnih godina u kojima je Menart iz diskografske kuće prerastao u snažnu kompaniju, koja je početni rad iskoristila kao lansirnu rampu za razvoj i preusmjeravanje na raznovrsne djelatnosti. Zastupništvo tadašnjeg majora BMG 1997. godine, pretvorilo se u idealan početak rada nove kompanije u Hrvatskoj. Ubrzo smo počeli izdavati fonograme vlastitih domaćih izvođača, te smo zajedno prevladali sve diskografske izazove u tih uzbudljivih 20 godina. Danas mogu reći da smo dočekali  period novog uzleta diskografske branše na krilima streaminga. Menart je danas puno više od diskografije, a svaka nova godina je neki novi početak.  – rekao je Branko Komljenović, direktor Menarta, tvrtke koja se u dva desetljeća razvila u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

Uz bogat domaći katalog koji još uvijek šire, Menart uspješno zastupa i jednu od vodećih diskografskih kuća u svijetu - Sony Music Entertainment za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Do kraja godine dolaze i novi albumi Dubioze kolektiva, Sassje, Boe (Live in Tvornica) koji će izaći na Blu-rayu i kao takav postati prvi koncert ikad izdan u Hrvatskoj u tom formatu. Naravno, neće izostati ni sjajni albumi njihovih licencnih partnera, odnosno filmskih i glazbenih naslova.

No to naravno nije sve, slavlje nastavljaju do kraja godine, uskoro više!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni