Vije-sti

Megadeth, Volbeat, Opeth i mnogi drugi na Metaldays 2014.

Megadeth, Volbeat, Opeth i mnogi drugi na Metaldays 2014.

  [caption id="attachment_2827" align="aligncenter" width="547"]Megadeath Megadeath[/caption]

Festival Metaldays 2014., koji će se održati od 20. do 26. srpnja u slovenskom nacionalnom parku Sotočje pored Tolmina, dovodi headlinere Volbeat, Megadeth, Opeth, Sabaton, Heaven Shall Burn, Children of Bodom, Satyricon, My Dying Bride te više od pedeset imena svjetske metal scene.

Metaldays je festival kojeg mediji i posjetioci opisuju kao jedan od najljepših i najkvalitetnijih festivala u Europi, prvenstveno zbog lokacije koja je smještena u prekrasan nacionalni park prirode Sotočje u slovenskom gradiću Tolminu. Tako je ovaj festival postao sinonim za festival sa najugodnijom atmosferom pravog godišnjeg odmora, te je u svojih deset godina postao prava turistička atrakcija na koju se posjetioci iz svih dijelova Europe, pa i šire vraćaju iz godine u godinu. 2012. godine je zabilježen posjet od dvanaest tisuća posjetioca po danu što Metaldays uvrštava ne samo među najljepše već i među najveće međunarodne festivale, dok je ove godine preostalo samo još 800 ulaznica da bude proglašen rasprodanim.

Metaldays će ove godine ugostiti kao headlinere novu dansku rock atrakciju Volbeat koja miješa rockabilly sa metalom pa ih kritičari opisuju kao poludjelog Elvis Presleya koji je prešao u metal, američke thrash metal legende Megadeth, švedske progresive metalce Opeth koji miješaju progresive, folk, jazz, blues, klasiku sa black i death metalom, švedske heavy metalce Sabaton koji svoju inspiraciju crpe na povijesnim bitkama i ratovima, njemačke ekstremne metalce Heaven Shall Burn koji miješaju death metal i metalcore, finske modern metalce Children Of Bodom koji miješaju melodic death metal s power metalom, norveške black metalce Satyricon koji su jedni od rijetkih black metal bendova koji su i danas uspješni i svoju glazbu prilagođavaju vremenskim promjenama bez straha izlazeći iz tipičnih black metal okvira i britanske doom/gothic metalce My Dying Bride.  Uz headlinere će na dvije pozornice nastupiti i američki death metalci Immolation, finski progresive doom/gothic/folk metalci Amorphis, švedski gothic metalci Tiamat, američki death metaci Obituary, američki crossover metalci Prong, njemački Kadavar koji su trenutno najpopularniji predstavnici retro rocka, pioniri američkog power metala Riot, potom Moonsorrow, Suffocation, Saltatio Mortis, Borknagar, Possessed, Grave, Vader, Kadavar, In Solitude, Inquisition, Aborted, Ghost Brigade, Asphyx, Artillery, Benighted, Havok, Valient Thorr, Alpha Tiger, Manilla Road, Turning Golem, Cripper, Soen, Vanderbuyst, Nocturnal Depression, Gold, Downfall Of Gaia, Scarab, Pyrexia, Metalsteel, Brutality Will Prevail, Condemnatio Cristi, Black Diamond, Cruel Humanity, Rising Storm, Roxin' Palace, African Corpse, Sapiency, Zanthropya Ex, Darkfall, Inciter, Alogia, Rest In Fear, Space Unicorn On Fire, Within Destruction, Skelfir, Torture Pit, Deadend In Venice, Zaria, Mephistophelian, Armaroth, Dead Territory, Fallen Utopia, As It Comes, Lord Shades, From The Depth, Duirvir, Total Annihilation, Abinchova, Chain Of Dogs.

Za točan raspored i sve ostale informacije posjetite službenu web stranicu festivala Metaldays.

Festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 1120 kuna mogu se kupiti u Zagrebu: Dirty Old Shop - Tratinska 18 i Dallas Music Shopu - Tkalčićeva 7, te Dallas Music Shopovima u Zadru - Široka ulica 2, u Splitu - Narodni trg 14, u Rijeci - Splitska 2a, u Šibeniku - Kralja Tomislava 4, preko  MH online shopa http://www.mhshop-online.com, kao i na svim pretprodajnim mjestima sistema Eventim, www.eventim.hr. U prodaji su također i jednodnevne ulaznice po cijeni od 49 eura, dok su ulaznice za 3 dana rasprodane. U ponudi je Fan pack, koji sadrži ulaznicu i majicu, a cijena mu je 145 eura i koji možete naručiti samo preko MH online shopa http://www.mhshop-online.com
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni