Vije-sti

Matej Meštrović predstavio Hrvatsku na međunarodnoj konferenciji Songwriter's Expo

Matej Meštrović predstavio Hrvatsku na međunarodnoj konferenciji Songwriter's Expo

Pijanist i skladatelj, Matej Meštrović, predstavljao je hrvatske autore na međunarodnoj konferenciji Songwriter's Expo koja se 2. i 3. ožujka održavala u Budimpešti. Zainteresiranoj publici u Budapest Music Centru, proslavljeni glazbenik i dobitnik HDS-ovog natječaja International iz 2018., ispričao je svoje inspirativno putovanje „Od dnevnog boravka do Carnegie Halla“.

Trideset godina trajalo je moje putovanje do prestižne dvorane, no ja u međuvremenu nisam čekao, nego sam naporno radio da se to ostvari. Svojim kolegama i svima koji se bave umjetnošću savjetujem da ispred sebe uvijek imaju jasnu viziju svog cilja i svjetla na kraju tunela u kojem će se, neizbježno, ponekad naći - zaključio je Meštrović svoje predavanje koje je sadržavalo brojne anegdote poput slomljene klavirske žice i selfieja u Carnegie Hallu do parkiranja sponzorskih automobila na pozornicu zagrebačkog HNK-a – jer i to je dio njegova glazbeničkog sam-svoj-majstorstva.

 

Nažalost i nasreću, ja nisam samo autor i pijanist – ja sam istovremeno i vlastiti tour menadžer, tehničar, dizajner, marketingaš, snimatelj i urednik. Sve to potrebno je da bi se ostvario cilj kojeg sam zacrtao dok sam još kao klinac napisao svoju prvu skladbu i otisnuo je na prastarom Atari računalu - ispričao je Meštrović. Uz izvedbe djela za klavir i orkestar te svjetskih turneja s triom Expresto, pred njim je i veliki projekt snimanja autorske skladbe s Londonskom filharmonijom u glasovitom studiju Abbey Road. Tome se neizmjerno veselim iako u rukavu imam još nekoliko velikih projekata i iznenađenja - najavio je.

 

Partner DEX Songwriter's Expo je stručna služba HDS ZAMP uz čiju se podršku mađarskoj i međunarodnoj publici lani predstavila Tamara Obrovac, a ove godine izbor organizatora konferencije pao je na Meštrovića koji je svoje glazbeno putovanje do Carnegie Halla već podijelio s domaćom publikom na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji u studenom 2019., u Zagrebu.


Hrvatsko društvo skladatelja i njegova služba ZAMP ustrajno su aktivni u promoviranju stvaralaštva svojih članova putem brojnih projekata u Hrvatskom online i offline prostoru, što je sjajno. Ovo je bila jedinstvena prilika da svoj rad i priču predstavim i izvan nacionalnih granica, ovaj put u krasnoj mađarskoj prijestolnici, gradu u kojemu silno želim izvesti svoju Dunavsku rapsodiju - zaključio je Meštrović.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni