Vije-sti

Akvarel snimio spot za prvu autorsku stvar

Akvarel snimio spot za prvu autorsku stvar "Za tebe"

Akvarel, osječki isključivo vokalni bend, izdao je novi singl "Za tebe" u suradnji s Oljom Dešićem, poznatim hrvatskim glazbenikom, aranžerom i producentom.

Akvarel je vokalni sastav koji je do sada pjevao isključivo obrade domaćih i stranih pjesama uz vokalne udaraljke. Prije dvije godine, izdao je svoj prvi album "Vokal patrioti" (Aquarius Records/Maraton) s obradama hitova iz osamdesetih godina prošloga stoljeća (Rambo Amadeus, Idoli, Haustor, Film, Bijelo dugme, Đavoli, Marina Perazić, Denis&Denis, Xenia, Električni orgazam, Cacadou look, Prljavo kazalište). Producent albuma bio je također Olja Dešić, ujedno i autor svih vokalnih aranžmana.

Iako je ovaj žanr nedovoljno zastupljen u medijskom prostoru, Akvarel se svakako može pohvaliti činjenicom da se njegova glazba daleko čuje jer se pjesme s albuma "Vokal patrioti" puštaju  na radijskim postajama diljem Hrvatske i regije. Akvarel je, uz zapažene rezultate, sudjelovao i na nekoliko međunarodnih vokalnih natjecanja, a gostovao je i u  projektima HRT-a (RetrOpatijski festival, Zlatna igla, Šušur).

Prvi autorski singl Akvarela, meditativna balada "Za tebe", autorski je i aranžerski rad Olje Dešića koji u pjesmi gostuje i kao glavni vokal, što je iznimno i neuobičajeno za njega. Akvarel je ono ostalo, a ako je ljudski glas uistinu najljepši instrument na svijetu, onda su glasovi akvarelovaca i body percussion sve što pjesma treba da bi dobila toplinu i posebnost. Vokale su snimili Damjan Pirović i Ante Akrap u studiju Hard Work (Požega), Olja Dešić u studiju Maraton (Rijeka) i Željko Nikolin (Osijek), za mix je zaslužan Dešić, a mastering pjesme radio je Zoran Švigir iz studija Šišmiš (Velika Gorica). Singl je izašao u izdanju IDM/Maraton.

Pjesmu "Za tebe" Akvarel predstavlja i spotom kojeg je režirao Igor Miličić iz Element Medije (Osijek), a sniman je u Osijeku (Igor Miličić, Element Media) i Rijeci (Bruno Grgurić, Heraklo produkcija). Spot pokazuje ono što akvarelovci jesu – prijatelji koji su zajedno, od sna i puno rada, izgradili jedinstvenu glazbenu pustolovinu - i sve to u suradnji s dragim ljudima i uz puno smijeha, ljubavi i pozitivne energije. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni