Vije-sti

Massimo i Neno Belan gosti na koncertu Vlade Kreslina u Tvornici

Massimo i Neno Belan gosti na koncertu Vlade Kreslina u Tvornici

[caption id="attachment_3418" align="aligncenter" width="547"]Vlado Kreslin (izvor: Facebook) Vlado Kreslin (izvor: Facebook)[/caption]

Vlado Kreslin, jedan od najvećih slovenskih glazbenika, u četvrtak, 2. listopada, održat će koncert u Tvornici kulture, a kao posebni gosti koncerta nastupit će njegovi uvijek dragi prijatelji, Neno Belan i Massimo!

Neno Belan se upravo za ovu prigodu prisjetio kako je krenula njegova suradnja s Vladom Kreslinom: ''Imali smo određene suradnje u našim karijerama. Njega poznajem odavno iako smo se upoznali tek prije 10 godina. Budući da sam i glazbeni producent, pratio sam slovensku scenu i surađivao s velikim brojem slovenskih izvođača, tako da sam upoznao i Kreslinov rad. On je jedan tipičan kantautor sa sjajnim tekstovima, naravno, u slovenskom štihu, ali ima prepoznatljiv izričaj. Budući da se Vlado htio predstaviti i hrvatskoj publici, prilagodili smo njegovu pjesmu ''Z Goričega v Piran'' hrvatskom jeziku i tako je nastala ''S Mure na more Jadransko'', naša prva suradnja! Kasnije je on bio gost na mojim koncertima u Tvornici, a ja sam odlazio u Sloveniju na njegove solističke koncerte, tako da se jako veselim ovom nastupu u Tvornici jer nastavljamo našu zajedničku tradiciju!''

Budući da Massimo stalno prati što se događa u Sloveniji, o Kreslinu govori da je ''najveći'' i nije rijetkost da s njim dijeli pozornicu! Bio je njegov gost na koncertu na Križankama, a Vladu Kreslina pozvao je na svoj veliki koncert u pulskoj Areni.

Kreslin je već više od 30 godina jedna od najvećih zvijezda u rodnoj Sloveniji i gotovo toliko dugo nalazi se u Top 5 izvođača na slovenskim radijskim postajama, no hrvatska publika još uvijek ga otkriva! Kreslin je to sada odlučio nadoknaditi i to albumom na hrvatskom jeziku kako bi se približio široj hrvatskoj publici. Album Umjesto koga roža cveti objavljen je krajem prošle godine i donosi prepjeve Kreslinovih najvećih pjesama, raritetne snimke i mnogobrojne suradnje s vrhunskim hrvatskim glazbenicima poput Parnog valjka, Indexa, Rade Šerbedžije, Nene Belana, Lidije Bajuk i Šajete, a neki od njih pridružit će mu se i u Tvornici!


Ulaznice za koncert u prodaji možete kupiti u zagrebačkom Dallas Music Shopu (Tkalčićeva 7) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).   Cijene ulaznica: do 01.10. - 70 kuna Na dan koncerta - 90 kuna U zagrebačkom Dallas Music Shopu (Tkalčićeva 7) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) moguće je složiti vlastiti paket od minimalno dvije ulaznice za barem dva od tri različita ponuđena koncerta (02/10/2014 VLADO KRESLIN IN MALI BOGOVI, 17/10/2014 VATRA, 31/10/2014 PAVEL) i tako ostvariti popust na kupovinu! Naime, umjesto 60 kn za Vatru i Pavela ili 70 kn za Vladu Kreslina, u tom slučaju platit ćete svaku pojedinu ulaznicu po 50 kn! Napominjemo, pojedinačne ulaznice za samo jedan koncert i dalje se prodaju po regularnim cijenama!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni