Vije-sti

Mali urbani festival uskoro u Sisku

Mali urbani festival uskoro u Sisku

U Sisku se 22.-24. rujna održava četrnaesto izdanje najvećeg sisačkog festivala alternativne mladenačke kulture. Ove godine nastupaju Kristijan Molnar, AM:PM i Omar kao predstavnici elektroničke scene u petak te Edo Maajka, ABOP, She Loves Pablo i Saučešće u subotu za one koji preferiraju žešći zvuk.

PETAK, 22.9.

Kristijan Molnar 

Kristijan Molnar je čovjek koji stoji iza slavnog beogradskog radio showa “Christallization”. Kristijanovi koraci prema elektroničkoj glazbi počeli su prije više od 10 godina, 2006., nakon pobjede na natjecanju za DJ-e kojeg je organizirala lokalna radio postaja. Na temelju te pobjede, Kristijan je kao nagradu dobio vrijeme u dnevnoj radijskoj emisiji, a 2010. potpisuje ugovor s radijom AS FM, najslušanijom radijskom postajom u Novom Sadu. Bez obzira na to radi li se o discu, deep technu, new waweu ili neobičnom houseu, “Christallization” emitira glazbu budućnosti kroz fuziju ritmova plesne glazbe pristiglih ravno s plesnih podija diljem svijeta.
Kristijan je nastupao po cijeloj Europi, uključujući Dance Arenu EXIT Festivala, beogradski MAD, i gaže u Francuskoj, Švicarskoj, Hrvatskoj i na Cipru. Do sad je dijelio DJ pult s facama kao što su Rødhåd, Bjarki, svemoćni Morhopsis, a samo u proteklih nekoliko godina rasturao je densflorove rame uz rame s velikanima kao što su Dixon, Âme, Jeff Mills, Job Jobse, Red Axes, David August, Sandrino, Kim Ann Foxman, Jennifer Cardini i Daniel Baughman.

Kristijan je također započeo seriju partija pod nazivom “Bittersweet”, dok u isto vrijeme vodi beogradski odjel popularnog Felverovog i Dixonovog projekta “Stereotip”.

www.christallization.rs  

www.soundcloud.com/kristijanmolnar   

www.facebook.com/djkristijanmolnar    

 

AM/PM

Za ovu dvojicu splitskih umjetnika glazba je nešto sasvim prirodno i nezaobilazno, a ono što ih je spojilo je obostrani afinitet za pomicanjem vlastitih granica i stvaranjem nečeg novog. Iako dolaze iz pomalo različitih glazbenih sfera AM:PM priča itekako zajedničkim jezikom. Antonio Milina je svoj glazbeni put stvarao kroz nešto sirovije zvukove svirajući u alternativnim bandovima, te konačno u splitskim Dječacima dok je Milan Pivalica već 20-ak godina orijentiran na elektronsku glazbu, iza njega su rezidencije u najboljim splitskim klubovima, produkcija elektronske glazbe te je jedan od najcjenjenijih splitskih DJ-eva.

www.soundcloud.com/ampmliveofficial

www.facebook.com/ampmliveofficial   

 

SUBOTA, 23.9.

EDO MAJKA

Nakon više od 15 godina u Sisak se vraća prvak regionalne hip hop scene – Edo Maajka. Od davne 2002. godine i jednog od najuspješnijih prvijenaca na ovim prostorima, albuma 'Slušaj mater', prošlo je isto toliko godina, a Edo je u međuvremenu objavio još četiri albuma, 'No sikiriki', 'Stigo ćumur', 'Balkansko, a naše' i 'Štrajk mozgova', redom jednako dobro prihvaćenih i od kritike i od publike. Na krilima novog singla 'Ne mogu disat' stiže u Sisak usred kreativne faze u kojoj nastaje novi materijal s novim bendom. Na Malom urbanom festivalu Edo će u rujnu nastupiti praćen DJ-em, a kakav nas show očekuje znaju svi koji su imali prilike svjedočiti Edinim koncertima. Oštrim jezikom i zaraznim beatovima Edo je kroz godine stvorio veliku bazu fanova u cijeloj regiji, a upravo u Klubu SKWHAT očekujemo cijelu vojsku željnu dobre glazbe.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Edo_Maajka

https://www.youtube.com/watch?v=R2yM3R1L-n8

https://www.facebook.com/edomaajkaofficial/

               

ABOP

Audio / vizualno / instrumentalni sastav ABOP ili After je bolji od partyja je kolektiv sačinjen od vrhunskih glazbenika, spremnih da u bilo kojem trenutku potaknu sva osjetila na pokret. Svoje djelovanje započeli su prije 5 godina. Iako kao instrumentalisti djeluju u više prepoznatljivih / popularnijih regionalnih izvođača poput: Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi, to im ne stavlja kao potencijalni teret zadovoljavanje ukusa sličnog auditorija naviklog na izričaj koji ih obilježava u ‘matičnim’ bendovima. Upravo suprotno, daje im  dodatan vjetar u leđa i neograničavanje unutar stilskih formi.

https://www.facebook.com/abop.zg/
https://www.youtube.com/watch?v=l214NlHnVLw

 

She Loves Pablo

She Loves Pablo je stoner/groove rock band iz zagreba, koji svoje početke vuče iz kraja 2005. godine. Prve nastupe imali su upravu u Zagrebu i okolici, da bi se ubrzo ušuljali na domaću stoner scenu na velika vrata, uz bok bendovima kao što su Ruiz, Cojones, Stonebride, Umor, i Toro, što je uvelike olakšala i nezavisna izdavačka kuća 'Sonic Doom Records'. Drugo izdanje,  EP 'Country Home' iz 2006. godine, donosi nešto radiofoničniji zvuk. nakon nekih promjena u postavi, bend u vlastitom izdanju 2009. godine izbacuje album prvijenac 'Mother Of All' na kojem je 10 stvari iz svih razdoblja benda i koje odlično pokazuju presjek rada benda She Loves Pablo.

2011. godine završavaju pjesme za drugi album 'Burn and Levitate', koji je 2013. napokon ugledao svjetlo dana u izdanju kuće Geenger Records.

https://www.facebook.com/SheLovesPablo/
https://shelovespablo.bandcamp.com/
https://youtu.be/dnpPxlT2iGM

SAUĆEŠĆE

Saučešće je horror punk-rock super grupa iz Zagreba, sastavljena od članova Mašinka, Frakture Mozga i Pičke Vrište. Matija Rosić – gitara i vokal, Pero Rokenrol – bass i vokal i Filip – bubnjevi. 'Zagrebački Misfitsi', u Srbiji poznati i kao 'hrvatski Goatmare' su trio osnovan prije koju godinu, a početkom prošlog ljeta izdaju svoj prvi album „Počivali Umiru“.

Na abumu se nalazi 12 pjesma, za glazbu i tekstove zaslužni su sami dečki iz Saućešća, a snimanje, mix i master odradio je Mark Mrakovičić.

Kao prvi singl s albuma odabrana je pjesma KRV za koju je i snimljen spot kojeg je režirao Toni Ivančić.

https://www.facebook.com/Saucesce/
https://www.youtube.com/watch?v=EuqqeGWlWqc

 

Ulaznice
Po cijeni od 50 kuna za svaki dan zasebno, te 80 za oba dana, moći ćete ih od 1. do 21.9. pronaći u prodaji u Sisku u  Voodoo Baru i Fluid Coffee Baru te na dane partyja i koncerata na vratima Kluba mladih Skwhat.

 

Face event: https://www.facebook.com/events/1506142326146330/