Vije-sti

Londonski Hard Skin stiže u Attack!

Londonski Hard Skin stiže u Attack!

Torpedo Syndicate Zagreb po prvi put u Zagreb dovodi londonske meštre najtvrđe ojčine 21. stoljeća. U današnjem moru šminkerskih i copy/paste Oi! punk bendova Hard Skin sjedaju kao budali šamar.

Svirajući izvorni nepatvoreni himnični singalong Oi! natopljen pivom, radničkim znojem i ljubavlju za Millwall ovi momci se vješto poigravaju stereotipovima vlastite kulture. Ipak, iako se redovito ironično zajebavaju na račun mnogih žanrovskih kolega oni također zvuče stvarnije i autentičnije od njih. 

Hard Skin je bend koji ne bježi od izražavanja svojih stavova. Uvijek izravni i uvijek duhoviti, od "Still Fighting Thatcher" do "Oi, not jobs!'' i brojnih javnih nastupa na punk festivalima gdje su stali protiv neonacističkih, ali i beskičmenjačkih bendova koji se infiltriraju u scenu.

Njihov frontmen Fat Bob karizmatična je pojava koja će kroz tipični britanski dry humor izvrijeđati sve i svakoga pa se njegov nastup može gledati kao na pravi punk stand-up comedy. U svakom slučaju oni koji su ih prije par godina imali prilike vidjeti na pulskom Monte Paradisu znaju da su sinonim za vrhunsku feštu.

Prije Hard Skina dobrano će vas prodrmati i zgrijati sada već dobro poznati zadarski mračni hardcore trio Bosonogo Djetinjstvo. Osvježenje scene čiji su glazbeni utjecaji spoj d-beata, teškog psycha i post-punka kombiniranih sa snažnom anarho i DIY etikom dovoljan su poziv da podržite još jedan Torpedo gig. Jer pank = antifašizam.

Vrata kluba Attack! otvaraju se u 21 sat, karte po cijeni od 50 kuna čekaju vas na blagajni kluba!
Bosonogo Djetinjstvo na rasporedu je u 21:30, a Hard Skin u 22:30! 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni