Vije-sti

Lika Kolorado s fanovima proslavila izlazak novog albuma

Lika Kolorado s fanovima proslavila izlazak novog albuma "Kontura"

Knjižara Rockmark u Zagrebu bila je sinoć pretijesna za sve fanove benda Lika Kolorado koji su premijerno imali priliku čuti neke od pjesama s novog, drugog studijskog albuma “Kontura”, koji službeno danas izlazi u izdanju Classic Recordsa .

Uz već poznate pjesme “Sigurno”, “Gospođa”, “Spasoje”, zagrebački indie rockeri obožavateljima su ekskluzivno odsvirali nekoliko novih pjesama, osim naslovne “Konture” na repertoaru mini secret giga našle su se i pjesme “Inat” te “Gorilo”. Sudeći po odličnim reakcijama koje ne prestaju stizati od publike, ali i struke, pred Likom Kolorado je jako uzbudljivo razdoblje.
Kontura je jednostavno bezgrešno skockan album odličnog banda na kojeg svakako valja računati kao vraški važno pojačanje na domaćoj rock sceni”, ističe Zlatko Gall, dok Anđelu Jurkasu bend na novom albumu zvuči odraslije i glazbeno zrelije. "Nastavljači pipsovske tradicije kvartovskog ZG rocka s lirskim art pretenzijama na drugom albumu zvuče zrelije i odrastanje odrađuju po rocknroll peesu", naglašava Jurkas.

Godine 2018. otvoreno je jedno važno poglavlje u radu benda, objavili su prvijenac “Smiješ zaurlat”. Danas, gotovo dvije godine kasnije, to se poglavlje zatvara i ujedno nastavlja, novim izdanjem “Kontura” u izdanju Classic Recordsa s 11 novih pjesama kojima Lika Kolorado nastavlja crtati obrise vlastitog (kvalitetnog) rada. Članovi benda samo su malo stariji, ali isti: talentirana Ana Jelić na basu, ujedno i protagonistica videospota “Spasoje”, za bubnjevima je Pavle Gulić, još jedan talentirani (i prilično zaposleni) glazbenik, gitarist Vanja Senčar  koji je i na ovom albumu pokazao da itekako zna uglazbiti sve ono što frontmen i autor Filip Riđički napiše i da su vraški dobar tandem. Svojevrsni peti član benda je producent Srđan Sekulović Skansi, višestruki dobitnik Porina i suradnik brojnih bitnih glazbenika ovih prostora u čijem se NLO studiju album “kuhao” proteklih mjeseci.

Drugačijeg je zvuka, šireg, agresivnijeg. Pjesme su čvršće i teže. Imamo beat mašine, klavir, više back vokala, Vanjine bizarne foot switcheve“. Pjesme nisu kalkulirano pisane - to su sve pjesme odrastanja, odricanja, prihvaćanja, pomirbe i eskapizma, sve u svojim dozama”, kaže Filip Riđički o novom albumu pa dodaje da je rad s producentom Skansijem bio izniman te da im je svojim velikim iskustvom “držao leđa u radu”.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni