Vije-sti

Laura Stevenson dolazi u Tvornicu

Laura Stevenson dolazi u Tvornicu

Američka kantautorica Laura Stevenson dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u nedjelju, 15. svibnja 2016. godine, praćena svojim bendom.

Kritika hvali indie rock mlade pjevačice, njene odrješite tekstove i jake melodije upotpunjene zvukom gitara. Laura je rođena u obitelji morepolovaca i glazbenika na Long Islandu, jako je rano počela svirati klavir, srednju školu provodila je odlazeći na punk koncerte i pjevajući u raznim zborovima, a tek se u kasnim tinejdžerskim godinama sama naučila svirati gitaru.

Pisala je pjesme i nastupala solo dok se nije pridružila bendu Bomb The Music Industry! te je 2005. godine s većinom članova tog benda pokrenula novu glazbenu priču - Laura Stevenson & The Cans. Objavila je četiri albuma - debitantski "A Record" 2010. godine, godinu nakon je uslijedio "Sit Resist" kojeg prvi put snima s bendom. Oba albuma su joj priskrbila fanove koji je hvale zbog njenog glasa, upečatljivih tekstova i jednostavnosti. 2013. donosi kritički hvaljeni "Wheel" na kojem se Laura igra s prozom i humorom te pjeva o prolaznosti, ljubavima i krajnosti u životu. Od jakih bubnjeva i distorzija, preko glatkih dionica na gitari ili solo izvedbe Laure, “Wheel” je album koji ju odmiče od lo-fi pristupa.

Dok je spomenuti album bio pun osobnih nesigurnosti i zazivao Laurine folk i country utjecaje, novi album "Cocksure", objavljen 2015. godine, izravan je i snažan, rock and roll album. Na njemu portretira teške teme kao što su tragična smrt, samonametnuta izolacija, tjeskoba - i to na način da u pjesmama zvuče sretno, ali i u drugoj krajnosti jako mračno. Utjecaji bendova kao što su The Lemonheads, Liz Phair, The Replacements i Weezer čuju se na aktualnom albumu, a zvuk i dalje opisuje Laurinu jedinstvenu ranjivost, ali i predanost čvrstim i iskrenim melodijama. Mnoge pjesme su jednostavni tijek misli, kako se ne bi ubila spontanost. Ovaj osjećaj spontanosti je u potpunosti zadržan i u načinu na koji je album "Cocksure" sniman, budući da su svi glavni instrumenti snimljeni uživo.

Laura i njen bend do sada su se otisnuli na turneje diljem svijeta, nastupajući s raznim imenima indie, punk i folk žanra kao što su Beirut, The Mountain Goats, The Walkmen, Best Coast, Chelsea Wolfe, Battles, Titus Andronicus, Cults, Screaming Females, Lemuria, Fake Problems, The Wild ili Handsome Furs.

Laura Stevenson dolazi u Zagreb u sklopu velike europske turneje koja uključuje nastupe u Austriji, Češkoj, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Portugalu, Ujedinjenom Kraljevstvu, a u Hrvatsku dolazi u Tvornicu kulture 15. svibnja.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji po 45 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 60 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni