Vije-sti

Laura Stevenson uskoro u Tvornici

Laura Stevenson uskoro u Tvornici

Laura Stevenson, američka kantautorica praćena svojim bendom The Cans, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u nedjelju 15. svibnja 2016. godine u sklopu velike europske turneje.

Nakon rasprodanih nastupa u Bostonu i New Yorku, na krilima novog albuma "Cocksure” Laura Stevenson s bendom kreće na europsku turneju. Uz Hrvatsku ona uključuje i nastupe u Austriji, Češkoj, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Portugalu kao i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Laura je rođena u obitelji morepolovaca i glazbenika na Long Islandu, jako rano je počela svirati klavir, srednju školu je provodila odlazeći na punk koncerte i pjevajući u raznim zborovima, a tek se u tinejdžerskim godinama sama naučila svirati gitaru. Nastupala je solo dok se nije pridružila bendu Bomb The Music Industry!, te je 2005. s većinom članova pokrenula novu glazbenu priču Laura Stevenson & The Cans.

Objavila je četiri albuma, i to debitantski "A Record" 2010., godinu nakon uslijedio je "Sit Resist" kojeg prvi put snima s bendom. Oba albuma su joj priskrbile fanove koji je hvale zbog njenog glasa, upečatljivih tekstova i jednostavnosti. 2013. donosi kritički hvaljeni "Wheel" na kojem se Laura igra s prozom i humorom, te pjeva o prolaznosti, ljubavima i krajnosti u životu.

Dok je hvaljeni album "Wheel" bio pun osobnih nesigurnosti i zazivao je Laurine folk i country utjecaje, novi album "Cocksure", objavljen 2015. godine, je izravan i snažan, rock and roll album. Na njemu portretira teške teme kao što su tragična smrt, samonametnuta izolacija, tjeskoba, i to na način da u pjesmama zvuče sretno, ali i u drugoj krajnosti jako mračno. Utjecaji bendova kao što su The Lemonheads, Liz Phair, The Replacements i Weezer čuju se na aktualnom albumu, a zvuk i dalje opisuje Laurinu jedinstvenu ranjivost, ali i predanost čvrstim i iskrenim melodijama. Mnoge pjesme su jednostavni tijek misli, kako se ne bi ubila spontanost. Ovaj osjećaj spontanosti je u potpunosti zadržan i u načinu na koji je album "Cocksure" sniman budući da su svi glavni instrumenti snimljeni uživo. Kritika hvali indie rock mlade pjevačice i njene odrješite tekstove i jake melodije upotpunjene zvukom gitara.

Laura i njen bend do sada su se otisnuli na turneje diljem svijeta, nastupajući s raznim imenima indie, punk i folk žanra kao što su Beirut, The Mountain Goats, The Walkmen, Best Coast, Chelsea Wolfe, Battles, Titus Andronicus, Cults, Screaming Females, Lemuria, Fake Problems, The Wild ili Handsome Furs. Ovoga puta u sklopu velike europske turneje dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u nedjelju 15. svibnja.

Ulaznice su u pretprodaji po 45 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 60 kn.

Službena prodajna mjesta:
Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
Atlas, Teslina 7, Zagreb
Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb
Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb
Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb
Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni