Vije-sti

Laibach predstavio spot iz Lisinskog

Laibach predstavio spot iz Lisinskog

Grupa Laibach predstavila je videospot za pjesmu «Vor Sonnen – Aufgang» koji je snimljen na nastupu u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

«Vor Sonnen – Aufgang» nalazi se na aktualnom albumu «Also Sprach Zarathustra» koji sadrži glazbu skladanu za kazališnu predstavu baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea i realiziranu u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu.
Videospot je snimljen tijekom koncerta održanog u Lisinskom kada je Laibach nastupio sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije, a režiju potpisuje Tomislav Gangl. Grupa je sredinom srpnja objavila prvi video za «Vor Sonnen – Aufgang», a ovaj drugi uradak poklapa se s početkom europske turneje.

Koncertom u Budimpešti 4. studenog Laibach započinju europsku turneju koja broji 24 datuma i završava 15. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture. Uz turneju posvećenu novom albumu grupa će u Madridu 26. studenog izvesti poseban performance u kojem će ponoviti nastup održan 1983. na Muzičkom biennalu u Zagrebu. Dio je to retrospektivne izložbe «Laibach Kunst 1980 + Neue Slowenische Kunst 1984 - 1992: From Kapital to Capital” koja je na program madridskog Muzeja kraljice Sofije do početka 2018. godine.

U Zagreb se Laibach vraćaju 15. prosinca, na samom kraju turneje. Na novoj seriji nastupa bend će izvoditi potpuno novi program, pjesme s aktualnog albuma te prearanžirane klasike iz repertoara koje nisu izvodili godinama.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 120 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 150 kn.

Službena prodajna mjesta:
•    Dirty old shop, Tratinska 18
•    Rockmark, Berislavićeva 13
•    Aquarius CD Shop, Varšavska 13 i Branimir centar
•    Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni