Vije-sti

Kraj Programa & Bloodwrz  Različiti glazbeni projekti koje povezuju isti ljudi

Kraj Programa & Bloodwrz Različiti glazbeni projekti koje povezuju isti ljudi

Iz grada koji teče dolazi nam još zanimljivog zvuka. Kraj Programa i Bloodwrz, dva zvukom različita glazbena projekta koje povezuju isti članovi, predstavljaju singlove ‘’Oči u oči’’ i ‘We see the stars’.

Kraj programa na sceni je već gotovo 10 godina,  vrlo brzo nakon osnutka benda objavljuju debitantski album „Kraj Programa“, a taj je period obilježen i osvojenim drugim mjestom na regionalnom festivalu „Jelen Demofest“ u konkurenciji od 400 prijavljenih bendova iz cijele regije. Od osvojene nagrade bend snima i spot za svoj prvi singl „Prekid Programa“, a između dva albuma, izdaju EP, pod nazivom „KP/EP“ koji je ujedno i uvertira u drugi album naziva „Ovdje pripadam“.

Svojim odličnim i dinamičnim nastupima već dugo šire dobre vibracije po brojnim festivalima i klupskim prostorima unutar i van granice Hrvatske, pa su tako pozornicu dijelili s Dubiozom Kolektiv, S.A.R.S.-om, Psihomodo Popom, Majkama..Uz Kraj programa, peteročlani bend, iz znatiželje i viška inspiracije Đine Škulić (vokal) i Igora Klanfara (bubanj) nastaje i Bloodwrz, alternativni pop duo čija se glazba dosta razlikuje od one koju rade u Kraju Programa. Istraživanjem inspiracije koja se nije uklapala u njihov dotadašnji bendovski rad, nastao je novi projekt čiji je zvuk zasluga Igora Klanfara kao autora, producenta i snimatelja kompletnog materijala, dok je mix i master odradio Mario Tomašković. Uz official lyric video, objavili su i indoor session verziju  koja je nastala za vrijeme pandemije – ‘’We see the stars’’ u oči’ Kraja programa popraćena je i video spotom, nastalim u režiji gitarista benda Luke Filipana, dok je scenarij napisao bubnjar benda Igor Klanfar uz pomoć gitariste Ivana Brajkovića. Autor glazbe, snimatelj i producent je svestrani Igor Klanfar, a pri pisanju teksta mu se pridružila i pjevačica Đina Škulić.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni