Vije-sti

Četvrti tjedan RockOff festivala uz Big Strip Gorila, Morso i Libar 23.10. @ Tvornica

Četvrti tjedan RockOff festivala uz Big Strip Gorila, Morso i Libar 23.10. @ Tvornica

RO-slika-za-newsletter-05Nakon prošlotjedne indie večeri i predstavljanja festivalske kompilacije, RockOff festival nastavlja se i ovog četvrtka, 23. listopada, kada će zagrebačka Tvornica ugostiti Big Strip Gorila iz Zagreba, riječki Morso te Libar iz Splita.

Domaći prvaci zoo-rocka, zagrebački Big Strip Gorila, jedan su od naših najperspektivnijih bendova koji baštini žestoki zvuk na tragu Libertinesa i Arctic Monkeysa. Na RockOff su se prijavili s ljubavnom pjesmom „Dresden“, a opisuju je kao „dio iščekivanja voljene osobe iz spomenutog grada“. Svojom sviračkom i autorskom zrelošću oborili su s nogu stručni žiri festivala, ali i brojne organizatore festivala diljem regije stoga je nastup u Tvornici tek početak velikog uzleta Big Strip Gorile.

Riječki Morso, „indie progressive math pop rock bend“, iza sebe ima već dva autorska albuma zbog čega danas nose epitet nositelja glasovite RiRock scene. Svoj novi singl „Hej vi“ predstavili su već proteklog vikenda na otvaranje Hartera festivala, a zanimljiv spoj elektronike i organskog zvuka ovog četvrtka može očekivati i publika u zagrebačkoj Tvornici. Ova beskompromisna sedmorka s Kvarnera zasigurno je jedno od većih osvježenja domaće glazbene scene i radijskog etera.

Svoj novi zvuk predstavit će i splitski Libar koji se posljednjim nizom singlova odmaknuo iz klapskog nasljeđa u ponešto modernije, elektronsko okruženje. Nakon uspješne promocije svog prvog autorskog albuma, bend se vratio u garažu u kojoj pripremaju pjesme za svoje sljedeće izdanje. Jedna od najava je i progresivni singl „Odrasli“ koji donosi kombinaciju vokalnog višeglasja i punokrvnog rock aranžmana, a nastup u Tvornici bit će prilika i za predstavljanje novih članova benda.


Početak koncerta je u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su na svim prodajnim mjestima Tvornice i putem online sustava Entrio.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni