Vije-sti

Kontraefekt je objavio prvi video singl -

Kontraefekt je objavio prvi video singl - "Sve Što Nismo Mi"

"Sve Što Nismo Mi" drugi je singl rock benda Kontraefekt, a za njega je snimljen i prateći videospot.

Bend Kontraefekt osnovan je 2015. godine, a njegovi članovi dolaze iz Andrijevaca i Slavonskog Broda. Od samog osnutka benda, članovi su se posvetili autorskom radu, s dodatkom obrada nekih domaćih pjesama. No, u bujici novonastajućih bendova, prioritet je Kontraefekta stvaranje vlastitog materijala, a prvi je proizvod njegova rada pjesma i ujedno prvi singl, "Svjestan", koji je svijetlo dana ugledao u studenome 2015.

Kreativni je rad benda produkt zajedničkih napora svih članova koji su se, potaknuti osjetljivim pitanjima i situacijom na polju glazbe danas, namjerili na posve samostalan rad, kako na stvaranju pjesama, tako i na dostizanju ostalih ciljeva koje si bend postavi.

Jedan od tih ciljeva je snimanje i objava spota za pjesmu "Sve Što Nismo Mi", drugi singl koji je nedavno pušten na ''internetsko'' svjetlo dana te ga je sada moguće pogledati i poslušati na stranici benda i Youtube-u. Uz članove samoga benda, treba spomenuti i Tomislava Štulića, koji je svojim vlastitim snimateljskim vještinama i idejama, rame uz rame sa Slavenom Šimićem, omogućio da spot bude uspješno snimljen. Snimanje je spota poslužilo i kao izvrsna promocija istoimene pjesme, za koju se dečki nadaju da će od slušatelja dobiti jednako uspješne reakcije kao i za svoj prvi singl.

Iako je bendovski rad ograničen na nešto skromnije uvjete za snimanje i probe, motivacija svakoga od njih na vrlo je visokoj razini te su dečki to i pokazali na nekoliko nastupa koje su do sada odradili. Svakako je jedan od značajnijih onaj u Zagrebu, gdje su nastupili u klubu Sax i zadobili toplu podršku i veoma pozitivne reakcije publike. U Slavonskom Brodu nastupili su na 9. memorijalu Kreše Blaževića, gdje su po prvi put i predstavili neke od svojih autorskih pjesama te ostavili izvrstan dojam na publiku svih glazbenih svjetonazora.

Za završnu riječ, može se samo dodati kako Kontraefekt planira ići samo naprijed, a njegovi članovi marljivo raditi kako bi dovršili svoj prvi EP te omogućili svojim pjesmama da budu najsvjetliji trenuci njihovog repertoara.

Postavu benda čine; Slaven Šimić – vokal, Luka Gavran – el. gitara, Josip Grubišić – ak. gitara, Toni Štulić – bas gitara te Mladen Mitrović – bubanj.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni