Vije-sti

Koncertni ured zadar predstavlja Zagrebački kvartet, Luciju Brnadić uz livestream

Koncertni ured zadar predstavlja Zagrebački kvartet, Luciju Brnadić uz livestream

Za koncert Zagrebačkoga kvarteta i Lucije Brnadić pod nazivom 2+2=5 nema više ulaznica. Za sve zainteresirane koncert će se prenositi uživo putem Facebook stranice Koncertnog ureda Zadar.

Podsjetimo, riječ je o najstarijem hrvatskom komornom glazbenom ansamblu, ujedno i najstarijem aktivnom gudačkom kvartetu na svijetu, osnovanom davne 1919. godine, čiji današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.

Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao što su Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records i druge. U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo Vladimir Nazor iz 2009. godine.

U Zadru će se predstaviti dvama remek-djelima češkog romantičara Antonína Dvořáka - njegovim posljednjim gudačkim kvartetom, te Kvintetom op. 97, podnaslovljenom „američki“ (jer je nastao za skladateljeva posjeta Novom svijetu). U Kvintetu, koji pored uobičajene forme dodaje još jednu violu, pridružit će im se Lucija Brnadić, Zadranka koja je, nakon dvostruke diplome - violine i viole - na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji otišla u Brazil gdje je šest godina muzicirala u prestižnom Simfonijskom orkestru São Paula (Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo). Po povratku u Hrvatsku djeluje u Zagrebačkim solistima, kvartetu Porin, ansamblu Cantus, Varaždinskom komornom orkestru i Zadarskim komornim orkestrom. Članica je Zagrebačke filharmonije na mjestu solo-viole.

Koncert je na rasporedu u utorak, 23. veljače u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, odnosno u internetskom prijenosu (adresa: www.facebook.com/kuzd.hr). 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni