Vije-sti

Koncertna promocija novog albuma grupe Nord u klubu KSET

Koncertna promocija novog albuma grupe Nord u klubu KSET

Riječki alter rock sastav Nord održat će svoju zagrebačku promociju albuma prvijenca "Play Restart" 5.10. u zagrebačkom KSET-u, a uz njih predstavit će nam se i vrlo zanimljivi akteri hrvatske alternativne glazbene scene - Diyala & DJ Yesh te Barbara Munjas iz porečkih Barbara.

Tri nastupa na prvi pogled različitih, a opet svjetonazorski srodnih glazbenih svjetova učinit će ovaj četvrtak vrlo zanimljivim za sve koji se, namjerno ili slučajno, nađu te večeri u zagrebačkom Ksetu.

Nordov album prvijenac "Play Restart" izašao je 21.4. pod okriljem Geenger Recordsa, a radi se o alternativno/eksperimentalnoj rock skupini s riječkom adresom, osnovane u listopadu 2013. godine.

Nord čine Mihael Prosen na poziciji vokala i bas gitare (poznat i kao bivši pjevač hrvatskog metal prvoligaša Father), Tino Margan na bubnjevima, te gitaristički duo Vedran Vučković (poznat kao gitarist kultnog Unlogic Skilla) i Ivan Jović (Antitodor, Mortal Divinity), "pojačanje" koje je Nord pronašao u Puli.

Faith No More, Tool, Soundgarden, Massive Attack, Depeche Mode i David Bowie samo su neki od glazbenika koji inspiriraju ekipu iz Norda, čiji je zvuk mješavina mračnog teksturalnog ambijenta, masivnih gitarskih riffova i emocionalnih tekstova s osobnim osjećajem.

Osim niza domaćih nastupa, Nord je nastupao i u Rumunjskoj, Srbiji i BiH, gdje je u velikoj konkurenciji bio i pobjednik banjalučkog Demofesta te tako ostvario značajan uspjeh za bend koji je tada postojao tek nekoliko mjeseci.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni