Vije-sti

Koncert Lovre Marušića s djelima Haydna, Skrjabina, Bacha, Chopina, Liszta

Koncert Lovre Marušića s djelima Haydna, Skrjabina, Bacha, Chopina, Liszta

Jedan od naših najistaknutijih pijanista mlađeg naraštaja, dvadesetosmogodišnji Omišanin Lovre Marušić, dobitnik je brojnih nagrada na uglednim europskim pijanističkim natjecanjima.

Osvojio je prve nagrade na natjecanjima Santa Cecilia u Portu i IMF u Parizu 2018. godine, te New Stars u Manchesteru, WPTA u Londonu i Isidor Bajić u Novom Sadu 2016. godine. Prošle je godine ušao u finala dva natjecanja koja se smatraju među najuglednijima u svijetu: među 30 najboljih od 350 prijavljenih na natjecanju Ferruccio Busoni u Bolzanu, kao i među 30 najboljih od 400 prijavljenih u Clevelandu.

Nakon diplome zagrebačke Muzičke akademije radi na istoj instituciji kao asistent te pohađa poslijediplomski studij na prestižnoj Visokoj glazbenoj školi Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigorija Gruzmana. Za iznimne rezultate tijekom studija dobio je Rektorovu i Dekanovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu. Lovre Marušić svoje je profesore osvajao predanošću, talentom i upornošću u radu, a sada kao samostalni umjetnik publiku osvaja hrabrim i zrelim interpretacijama te senzibilnošću koja izvire iz svakog njegova tona.U Zadru će se predstaviti repertoarom kojeg će prezentirati u travnju na čuvenom pijanističkom natjecanju u Leedsu na koje je izabran među 63 od 264 prijavljena natjecatelja. Na programu je Sonata u h-molu (Hob. XVI/32) Josepha Haydna, Sonata "Fantazija" op. 19 br. 2 u gis-molu Aleksandra Skrjabina, Engleska suita br. 3 u g-molu BWV 808 Johanna Sebastiana Bacha, Etida op. 10 br. 8 u F-duru Frédérica Chopina te Španjolska rapsodija S.254 Franza Liszta.

Koncert, koji je izvan Pretplatničkog ciklusa, održat će se u utorak, 23. ožujka u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 40 kuna dostupne su putem web stranice ulaznice.hr, kao i rezervacijom na e-mail produkcija@kuzd.hr te na info pultu Kneževe palače od petka, 19. ožujka (od 11 do 13 te 18 do 20 sati). 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni