Vije-sti

Karmakoma & Plastic Knives u Klubu

Karmakoma & Plastic Knives u Klubu

Nakon sjajnog nastupa na posljednjem izdanju Gričevanja, u Klub. 21.11. stižu Plastic Knives, a društvo im prave žanrovski srodni slovenci Karmakoma.

Za Karmakomu se ne može reći da je samo još jedan bend, njihov težak rad, trud i talent približava ih širokoj publici. Dolaze iz Slovenije, doma Laibacha, Borghesie, Gramatika, Umeka, Torula i Elvis Jacksona, te oduvijek žive na tankom rubu između alternative i mainstreama. Svoj su udar na scenu izvršili odličnim spojem elektronike i rocka na svom prvom albumu "Imagination & Mechanical Metamorphoses" 2014., te su do sada ostvarili nastupe diljem Europe - u Engleskoj, Belgiji, Austriji, Sloveniji, Srbiji, ...

Plastic Knives su duo u sastavu Damjan Vujaklija i Nikola Babić. Njih dvojica peru electro-rock, temeljen na izričaju i šarenilu novijih alternativnih rock sastava The Mars Volta, Queens of the Stone, Deftones, Foals i njima sličnima u kombinaciji s često agresivnim synth leadovima elektronskih izvođača Justice, Crystal Castles, U.N.K.L.E.. EP prvijence 'Both Sides Of The Atlantic' i 'Tongue In Cheek' objavili su u ožujku ove godine, a koncertno su ih predstavili zanimljivim koncertom u Vintage Industrial Baru te su nastupili u sklopu posljednjeg izdanja Gričevanja. Od Plastic Knivesa možete očekivati sočne gitare uvaljane u hrskavu elektroniku pa sve skupa zapakirano u masne i groovy bubnjeve. 

"Iznenadili su pojavom, nastupom, stavom i skromnošću. Oni su Plastic Knives, nastupili su u Hidden stageu i bez ijedne riječi napravili što mnogi na festivalu ni s tekstovima nisu uspjeli. Plastic Knives podsjećaju na Safri Duo kao energičan dvojac, ali tu prestaju sve ostale usporedbe. Iako sam se sjetila mnogih bendova koje čine dva člana, shvatila sam da su Plastic Knives drugačiji i treba im dati slobodu da u svojoj jednostavnosti kažu što više. Na dobrom su putu. To su u neku ruku na kraju i sami rekli: "Mi smo Plastic Knives, sad smo mali, al' želimo postat' veliki"." - Recenzija nastupa na INmusicu.

Ulaznice u pretprodaji 30kn odnosno 40kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr

 

Organizator koncerta je YEM.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni