Vije-sti

J.R. August predstavlja novi album

J.R. August predstavlja novi album "Still Waters"

Nakon prvog singla "Dealing With The Pain", u kojem se kroz prizmu 2022. godine želi ispričati najpoznatija priča svih vremena, ista priča nastavlja se i kroz drugi singl i videospot “I Forgive Her” kojim J.R. August otvara novo poglavlje.

Nakon albuma „Dangerous Waters” i kolekcije EP-jeva „Murky Waters”, vrijeme je za „Still Waters”, novi studijski album J.R. Augusta, višestruko nagrađivanog glazbenika koji je probudio domaću glazbenu scenu i pokazao da ima itekako što za reći i pokazati.

Svrstavanje J.R.-ove glazbe u žanrovske ladice bila bi blasfemija, zato otvorenog uma i otvorenog srca uđite u J.R.-ov svijet. Neka vas ne zaprepasti ono što vidite, simboli su tu da nam poigravanje njima otvori neka nova područja slobode.

Album „Still Waters” nastajao je u doba pandemije u J.R.-ovu kućnom studiju te je njegova intimna priča svijeta koji se nezaustavljivo mijenja, kako na individualnoj razini pojedinca, tako i na globalnoj. Cijeli je album pomno promišljen; od samih pjesama i produkcije koju sam potpisuje pa do vizuala, odnosno spotova koji ga najavljuju. J.R.-ov jedinstveni pogled na umjetnost rijetko koga ostavlja ravnodušnim. 

Ne želim biti „poistovjećivan s religijskom glazbom jer ju niti ne stvaram. Ja stvaram duhovnu glazbu, kao i svi oni kojima je poziv stvarati glazbu. Ako te glazba ne produhovi, ne stavi u poziciju gdje nadiđeš svoje postojanje i vidiš svijet oko sebe drugim očima, onda to niti nije glazba.” – kaže J.R. August.

Suradnju kroz videospotove na albumu s J.R. Augustom nastavio je i sjajan redatelj Filip Gržinčić koji uz J.R.-a potpisuje i scenarije. Dugogodišnji suradnik, Dražen Završki koproducirao je album i napravio tonski miks, dok je za mastering zaslužan Goran Martinac. Jedini živi instrument na albumu odsvirao je Vranićev brat Alen, akustičnu slide gitaru u pjesmi “Divine Intervention”.

Svoju svjetsku klasu već je pokazao prijašnjim radom, a nema sumnje, opravdat će je i novim albumom, koji je dostupan na svim streaming platformama. Fizički primjerci u obliku cd-a mogu se nabaviti u trgovinama i na webshopu Croatia Recordsa, dok će vinilno izdanje biti dostupno krajem mjeseca.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni