Vije-sti

Scorpions u novi album utkali DNK svog zvuka i poručili da još uvijek vjeruju u rock

Scorpions u novi album utkali DNK svog zvuka i poručili da još uvijek vjeruju u rock

Paralelno s izlaskom novog albuma „Rock Believer“, njemačke rock ikone SCORPIONS predstavili su i aktualni singl „When You Know (Where You Come From)” koji prati prethodno predstavljeni „Shining Of Your Soul“ u kojem su se poigrali reggae prizvukom, ali i energične ode svim nepokolebljivim rokerima - „Peacemaker“ s esencijom njihovog glazbenog DNK i naslovni energični singl „Rock Believer“.

Najnoviji album, kao i impresivna „When You Know (Where You Come From)” čvrstim koracima penju se na glazbenim top ljestvicama, a dostupni su i na glazbenim servisima: https://scorpions.lnk.to/RockBeliever

Najnovijim studijskim izdanjem imena „Rock Believer“ SCORPIONS su čvrsto odlučili pokazati kako su spremni razbuditi svijet i podsjetiti ih kako zvuči dobar rock.

 Prije nego su počeli stvarati album pitali su se ima li još goriva u motoru ove rock mašine. Odgovor su, sami sebi i slušateljima, pružili kroz stihove jedne od pjesama:„Let's play it louder play it hard, Laid back and a little dark, Give me a dirty riff my friend, There's gotta be more gas in the tank.“ Sada kada je album objavljen potvrda dolazi i sa svih strana svijeta: „Rock Believer” opisan kao jedan od najboljih albuma u karijeri benda – izdanje koje donosi samu srž njihovog karakterističnog zvuka i uradak koje vjerno predstavlja vrhunac njihove glazbene umjetnosti.

 Komentirajući ranije predstavljene singlove, frontman benda Klaus Meine istaknuo je kako se vraćaju svojim korijenima te da su se prilikom stvaranja ovog albuma vodili ciljem da reaktiviraju staru energiju, žestoke melodije i moćne rifove koji su utkani u prepoznatljiv DNK njihove glazbe. Kad su u pitanju oni koji cijene dobar rock zvuk, a kojima je album i posvećen, frontman je ponosno istaknuo: „Još uvijek postoje milijuni rock vjernika diljem svijeta. Naši obožavatelji su najbolji na svijetu.“ Da su još uvijek glasni, vjeruju u rock i uživaju u koncertnim druženjima, poznati glazbeni škorpioni planiraju potkrijepiti i nastupima uživo u sklopu najavljene „Rock Believer“ turneje.

 Škorpionov gitarist Matthias Jabs je prilikom najave 19. po redu studijskog albuma benda, otkrio kako je izdanje u planu još od 2018. godine, a posebno emotivno se osvrnuo na proces snimanja tijekom pandemije kojeg je sjetno opisao „kao njihova druženja u osamdesetima, kada su večeri u lokalnom pubu ispunjavali beskrajnim razgovorima o glazbi”.

Produkciju potpisuje sam bend uz podršku glazbenog inženjera i producenta Hansa-Martina Buffa.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni