Vije-sti

Jazz u Močvari: Ghost Horse (Italija/SAD)

Jazz u Močvari: Ghost Horse (Italija/SAD)

Mračan i tajanstven ekosustav, ispunjen razgradnjom i rekombinacijom poznatih elemenata free jazza, hip hopa, bluesa i loopova, zaokružen afričkom poliritmijom, glazbeni je pristup kakav njeguje Ghost Horse, talijanski jazz sextet nastao kao proširenje matičnog sastava, Hobby Horsea.

U subotu, 30.10., tri dana nakon koncerta Hobby Horsea, u Močvaru dolazi i Ghost Horse, brojnija i mračnija inačica benda osnovana 2010. godine, kao svježiji dodatak rastućoj talijanskoj underground jazz sceni. U 11 godina postojanja, Ghost Horse odsvirali su preko 200 koncerata diljem Europe i Sjeverne Amerike, a svojom beskompromisnošću i nepredvidljivošću osvojili i brojne slušatelje te pridobili naklonost glazbenih kritičara.

Njihov debitantski album, "Trojan", izašao 2019. godine, sadrži deset autorskih skladbi osmišljenih kao serijal glazbenih konflikata čiji su nazivi inspirirani istinitim povijesnim borbama za pravo na zemljište i vodu tijekom europske i američke kolonizacije i teritorijalnog širenja u Sjevernoj Americi. Te tragične teme ostaju relevantne i danas uslijed globalnog dijaloga usredotočenog na iskorištavanje resursa, masovnih migracija, demografskih transformacija, ekonomskog i digitalnog ratovanja te, naposljetku, potpunog ekološkog kolapsa.

Dan Kinzelman (saksofon, bas klarinet), Filippo Vignato (trombon), Glauco Benedetti (eufonij, tuba), Gabrio Baldacci (bariton gitara), Joe Rehmer (bas) i Stefano Tamborrino (bubnjevi) za Močvaru pripremaju "Trojan" od početka do kraja, stoga pozivamo sve ljubitelje instrumentalnog atmosferičnog jazza poput The Kilimanjaro Darkjazz Ensemblea, ali i soundtrackove Lynchovskih, Tarantinovskih te Silent Hill franšiza, da se u subotu uoči Halloweena dođu zapetljati s nama u kovitlac intenzivne, epske, ali i suptilno prijeteće i pulsirajuće glazbe. Ghost Horse se jednostavno ne propušta!

Lokacija: Močvarna terasa
Covid putovnice nisu potrebne.
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni