Vije-sti

Japanski psihodeličari Kikagaku Moyo dolaze u Močvaru

Japanski psihodeličari Kikagaku Moyo dolaze u Močvaru

28. lipnja u Zagrebačkom klubu Močvara nastupiti će japanski psihodelic rockeri, Kikagaku Moyo.

Poznata je nepobjedivost japanskih bendova u ekstremnim glazbenim žanrovima, kao i u žanrovima koji zahtjevaju veliko sviračko umijeće. A psihodelija kakvom se bave Kikagaku Moyo uklapa se u obje definicije. Psihodelija u pravom smislu riječi - glazba koja djeluje na psihu kidajući je na djeliće, a ne neko pomodno čupkanje po žicama i smušeno gledanje u pod! Nakon noći i noći beskonačnog halucinatornog jammanja u svom tokijskom podrumu, ova postrojba freakova odlučuje izaći na svjetlo dana, i u relativno kratko vrijeme, preko dva hvaljena albuma i nastupa na prestižnom Austin Psych Festu uspinje se među perjanice bruklinškog psihodeličnog labela Beyond Beyond is Beyond (The Entrance bandMyrrors, itd), pa i među svjetske predvodnike žanra.

Poput zemljaka Acid Mothers Temple, i Kikagaku Moyo miješaju sva agregatna stanja psihodeličnog seruma, koristeći pritom formulu psych+folk+prog+drone+kraut = FREAK OUT!!! Močvara je ponosna što će na svom intergalaktičkom putovanju u srce tekućeg mraka zastati i u Močvari, kako bi promovirali najnoviji album "House in the Tall Grass" i na jednu večer nam od mozgića napravili kašicu!

Kao predgrupa nastupiti će domaći ONO, novi glazbeni projekt ekipe iz bendova Mokre GljiveNemeček i MMessy Oscillatorsa, oformljen krajem jeseni 2015. godine. Za svoju glazbu vole reći da je primitivna i izražajno ambijentalna s elementima narodne psihodelije i noise te drone zvukova. Mnogi su rekli za njihove prethodne koncerte da su uzbudljivo rock putovanje i zaustavljanje na stanicama pod imenom psihodelija, krautrock, post-rock, ali ONO sada pomiče tu granicu i stvara novo glazbeno iskustvo koje definitivno vrijedi osjetiti i doživjeti.
Tin, Ivan i Vedran koji čine ONO putuju fantastičnom transverzalom psihodelije već dugo vremena i pravi su znalci u stvaranju situacija pomućenosti uma i vrhunskog glazbenog doživljaja. Glazba koju će isporučiti ovaj trojac sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim, dapače priredit će vam psihodelični praznik za vaša osjetila. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni