Vije-sti

Japanski post-rockeri Mono na Impulse festivalu u Rijeci

Japanski post-rockeri Mono na Impulse festivalu u Rijeci

mono imp 

Drugi headliner Impulse festivala je japanski post-rock bend Mono koji će nastupiti u srijedu, 22. travnja 2015. u OKC-u Palach. U sklopu svoje europske turneje po prvi put će svirati u Rijeci, gdje će promovirati svoja dva studijska EP-a The Last Dawn i Rays of Darkness izdana u studenom 2014. godine.

Mono je jedan od bendova koji su definirali suvremeni post-rock, svoj stil su izgradili nizom albuma obilježenim instrumentalnom, atmosferičnom, na momente i filmičnom glazbom, a ako bi iz bogatog opusa trebali izabrati jednu ploču, preporuka je sjajni  Holy Ground: NYC Live With The Wordless Music Orchestra, live album iz 2010. na kojem bend svira u pratnji 24-članog orkestra.

Njihovi su live nastupi intenzivni, intimni i izrazito emotivni, a u zvuku im se prepoznaju shoegaze i noise utjecaji uz one eksperimentalnog rocka te klasične i suvremene ozbiljne glazbe. Okosnica Mono zvučnih performansa je ekstremna dinamika, gdje melodična i atmosferična putovanja često završavaju u buci i kaosu.

"Rays of Darkness is a recognizable yet more unpredictable, unruly Mono. This nightmarish album, combined with the haunted beauty of the more conventional The Last Dawn, results in the band's magnum opus." (All Music)

Podsjetimo, iza naziva Impulse (20. 4. 2015. - 26. 4. 2015.) stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta. U sedam proljetnih dana u Rijeci će se održati niz manifestacija koje kroz različite medije i umjetničke forme promišljaju glazbu i otvaraju nove, drugačije poglede. Impulse festival drugu godinu za redom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Ulaznice:

Ulaznice je trenutno moguće nabaviti putem entrio.hr sustava

Pretprodajna cijena ulaznice od ponedjeljka, 26.01. iznosi 75,00 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 100,00 kuna.
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni