Vije-sti

J.R. August i Nellcote koncertno u Klubu

J.R. August i Nellcote koncertno u Klubu

U sklopu programa Bistro na rubu šume, u petak 20.veljače u zagrebačkom klubu Klub nastupiti će J.R. August i Nellcote.


bistro5


J.R. August je mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. 2011. godine J.R. počinje raditi na svom prvom EP-u, kvadrilogiji Change of Seasons – priči ispričanoj kroz glazbu i videospotove, inspiriranoj lucidnim snovima koje je August doživljavao u to vrijeme te E.A. Poe-vom mračnom poezijom i H. Hesse-ovim psihodeličnim romanima koje je čitao.

Zajedno sa svojim prijateljem (Luka Smuk - direktor fotografije), J.R. provodi 24 mjeseca snimajući video materijal za Change of Seasons kvadrilogiju – kompleksnu priču ispričanu kroz 4 videospota, odnosno 4 godišnja doba, za koju je sam August napisao scenarij. Nakon postavljanja prvog dijela kvadrilogije, Man with the Magnificent Mind na YouTube, video je u manje od tjedan dana postao broj. 1 na službenoj stranici benda Coldplay, izazivajući odlične reakcije domaće i strane publike, premašujući 60 000 klikova na YouTube-u. Drugi, treći i četvrti dio kvadrilogije, Distort Reality, John John  i aktualni Change of Seasons izazvali su slične reakcije. August trenutno radi na prvom LP albumu i održava koncerte s pratećim bandom, a u Klubu će nastupati solo.

​Zagrebački bend Nellcote svoj prvi oblik dobio je 2010. godine kao projekt entuzijastičnog dvojca željnog stvaranja vlastite glazbe i predstavljanja svog malog samozatajnog svijeta drugima. U tom svijetu isprepliću se duhovi glazbene povijesti - od delta bluesa i folka, do rock 'n rolla i garage rocka - stvarajući specifičnu zvukovnu smjesu.

Konstantni sobni jam session-i obogaćeni brojnim gostima/prijateljima te nastupi u svim važnijim klubovima u gradu (Tvornica Kulture, Vip Club, Močvara,...) kao i na ljetnim festivalima (INmusic festival, Terraneo festival), doveli su bend u poziciju nakon koje ne žele stati. Soba im je i dalje omiljeno mjesto za oživljavanje ideja.

U 2014.g. izdali su dva zapažena singla (Hold On i She Said), te zabilježili nekoliko zanimljivih koncerata po Hrvatskoj. U 2015. očekuje ih izdavanje EP-a najavljenog za proljeće. Nova godina donosi i novu peteročlanu postavu, po prvi put u Zagrebu."

 Ulaznice možete kupiti u pretprodaji i na ulazu po cijeni od 20kn.

 Kupiti se mogu na službenim prodajnim mjestima:

  • Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • Entrio – www.entrio.hr

 Ovaj koncert organizira YEM.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni